r
Nosalty Logó

Baconös csirkemell őzgerincformában

NS
Baconös csirkemell őzgerincformában
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1041
Kalória
80.9g
Fehérje
15.2g
Szénhidrát
70.9g
Zsír
305.9g
Víz
416.3g
Koleszterin
424.9mg
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1041 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4162 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3942.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    2385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    305.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1041 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    323.8 g

Zsír

  • Összesen
    283.6 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15769.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    1745 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    3693 mg
  • Nátrium
    9539 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    1223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1311 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    1284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 4162 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  3. Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk 15 dkg reszelt trappista sajttal, lereszelt fokhagymákkal,2 db mackósajttal, 3 ek liszttel, 2 db tojással és fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe a masszába tesszük bele az előzőleg felvágott csirkemellet.
  4. Egy őzgerinc formát kikenünk vajjal, és zsemlemorzsát szórunk bele, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy a bacon kilógjon a formából. Ebbe a baconnel kibélelt formába öntjük bele a csirkemelles masszát, és visszahajtjuk bacon széleit, és a tetejére hosszában még rakunk 1 csík baconszalonnát.
  5. Lekenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal.
  6. 50 percig sütjük. Majd kifordítjuk egy sütőpapíros tepsire, és tovább sütjük 15-20 percig, hogy a másik oldala is megpiruljon.
  7. Ha már szépen megpirult, állni hagyjuk, és szeletekre vágva sült krumplival és tartármártással tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Én melegen tálaltam, sült krumplival és tartármártással, de hidegtálra is elkészíthetjük.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek