Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos máktorta

Pudingos máktorta
Pudingos máktorta
110 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egy olcsó torta, de különleges alkalmakkor előveszem, mint egy adut, hisz az egész család nagyon szereti. Nagyon laktató, de mégis könnyű. Egyszerű díszíteni a szilárd állaga miatt.

Gluténérzékenyek is fogyaszthatják, ha a hozzávalók közül kihagyják a lisztet vagy valamilyen gluténmentessel helyettesítik.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját, cukrot, lisztet (gluténérzékenyek hagyják ki), a darált mákot, a narancs lereszelt héját és a vajat összedolgozzuk.
  2. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
  3. Óvatosan egy irányba, lassan forgatva "összekeverjük" a mákos tésztát a kemény habbal.
  4. A kapcsos tortaformát befedjük sütőpapírral (hogy szép formája legyen a tésztának én úgy szoktam, hogy egy darab sütőpapírt ráhelyezek a sütőforma aljára, majd rárakom és beillesztem a kapcsos formába. Kivajazom a sütőforma oldalát vajjal, olyan széles csíkokat vágok a sütőpapírból, mint a torta oldala, és szépen "ráragasztom" a vajas oldalára) és kikenjük vajjal, majd egy kis liszttel is megszórjuk. 
  5. Megsütjük a piskótát 180 fokon. Kb. 30-40 percet vesz igénybe, attól függ, kinek milyen a sütője. A tészta akkor jó, hogy ha a közepébe beleszúrt késhegyre nem ragad rá.
  6. Ha megsült a piskóta, hagyjuk kihűlni, majd minimum 4 lapra vágjuk. (Mivel lisztérzékeny vagyok, így én kihagyom a lisztet a tésztából, így is tökéletes lesz az állaga, csak nem emelkedik meg a tészta annyira. Ezért én csak 4 lapra tudtam elvágni.) Ha ügyesek vagyunk, akár többre is lehet.
  7. A pudingporból, tejből és a narancs levéből sűrű pudingot főzünk.
  8. A kiszemelt tányérra ráhelyezzük csak a kapcsos tortaforma oldalát, majd belerakjuk az első piskótalapot. Rámerünk a krémből, rátesszük a következő tortalapot, majd ismét krém és ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. (Meg lehet bolondítani egy kis rumba áztatott meggyel vagy mazsolával, amit 1 réteg pudingba ágyazunk, ez alkalommal mellőztem.) Az utolsó befejező réteg piskóta legyen.
  9. Az összeállított tortát berakjuk legalább egy éjszakát pihenni a hűtőbe.
  10. Díszíteni többféleképpen is lehet. (Volt hogy csak porcukorral hintettem meg, de ebben az esetben fondant díszítést készítettem hozzá.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 209
elküldve: 4
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

DDalma

Mióta szakács: 2013.01.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vanília pudingos máktorta, máktorta cukorfondant díszítéssel, máktorta gluténmentesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

446
tojás 10 db
porcukor 20 dkg
finomliszt 6 dkg
vaj 4 dkg
mák 25 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 2 dkg
narancslé 1 narancsból nyert