Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máktorta 11. - mascarpone-s

Máktorta 11. - mascarpone-s
Máktorta 11. - mascarpone-s
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Ráma receptes füzetben bukkantam rá erre a kis finomságra. 3 lapra is vághatjuk a tortát, akkor a tetejét szórjuk meg porcukorral.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt. Egy tortaforma aljába helyezzünk sütőpapírt.
  2. Keverjük össze a mákot a liszttel és a sütőporral.
  3. A puha margarint keverjünk habosra a porcukorral, majd reszeljük bele a citrom héját.
  4. Válasszuk szét a tojásokat, és a sárgáját egyesével adjuk a vajas krémhez, keverjük össze.
  5. A tojások fehérjét verjük krémes habbá a cukorral.
  6. Kanalazzuk a hab egy harmadát a vajas krémre, majd a többit is, és szépen dolgozzuk össze.
  7. Kis adagokban keverjük hozzá a lisztet. Öntsük a formába, majd süssük meg.
  8. A mascarpone-t keverjük el tejföllel és a vaníliás cukorral.
  9. Ha a tésztánk kihűlt, vágjuk ketté. Kenjük meg először áfonyalekvárral, majd a mascarpone-s krémmel. Helyezzük rá a tetejét, és kenjük meg ezt is.
  10. Tegyük hűtőbe 3-4 órára.

  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 55 667
elküldve: 43
receptkönyvben: 867
elkészítve: 57/84
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

máktorta, mascarpone-s torta, krémes máktorta

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agnes86
agnes86 Fri, 2015-02-13 21:39

Ma megsütöttem a fiam 3. szülinapjára, nagyon finom lett, igaz, pár dolgon változtattam... Szeder lekvárral és teljes kiőrlésű liszttel csináltam. A krém nekem is folyós volt, egy kicsit, ezért tettem bele expressz zselatin fixet. Így tökéletes volt! :-) máskor is meg fogom sütni! Köszi a receptet!

Bodon Judit dietetikus
BodonJudit / Bodon Judit dietetikus Sat, 2014-05-31 19:22

Nálunk ez volt a férjem szülinapi tortája. Én kettőbe vágtam a tésztát, belekentem az összes krémet (ráadásul a tejföl egy része helyett görög joghurtot tettem bele, mert az meg volt bontva), tetejére csokimáz és eper a díszítés. :) Jó lett, ízlett az ünnepeltnek! (Viszont nekem a tészta kicsit azért száraz volt...vagy túlsütöttem?...nekem ősrégi sütőm van...sztem 20-25 percet volt benne a tészta...)

Hexecristin
Hexecristin Sun, 2014-02-09 19:53

Kedves Samy!

Már harmadszorra sütöm a tortádat :) Én annyit változtattam, hogy mivel áfonyalekvárral kell megkenni, ezért a tésztájába raktam aszalt vörös áfonyát is :)
És még egy kérdésem lenne a krémmel kapcsolatban... Nekem nagyon híg a 2dl tejföllel a krém! Nem lehet, hogy kevesebb kéne bele? Mert még a hűtőben sem dermed meg. De ettől eltekintve, hibátlan a torta, és köszönöm én is a receptet!!! :D

sonce85
Sonce / sonce85 Tue, 2013-04-09 09:46

Kedves Samy!

Megsütöttem ezt a csuda finom tortát :-) Nem volt otthon áfonyalekvár ezért házi eper lekvárral kentem le...hmm nagyon finom volt!!!

Köszönöm szépen,ez a recepted is nagyon bevált!!

Üdv.Adri!

Gucus3
Gucus3 Sun, 2013-02-10 09:37

Kedves Samy!

Megcsináltam,könnyű volt és istenien finom,mind elfogyott!Köszönöm a receptet :)!
puszi érte

üdv.Gucus

csukcs
Csillu / csukcs Tue, 2012-09-18 14:22

Megcsináltam a tortát és nagy sikere volt, sokan elkérték a receptet. Igaz kifelejtettem a lekvárt és egy másik sütiről maradt felesleges csokimázt erre a tortára raktam, de így is nagyon finom volt. Sőt szerintem a csokimáz nagyon passzolt hozzá, érdemes rárakni. Most hétvégén újból megcsinálom, de most nem fogom kifelejteni a lekvárt.

Sütee
Sütee Tue, 2011-07-26 20:05

Ha kihagynám a lekvárt az sokat rontana? Valahogy nem bírom az olyan sütiket amibe lekvár van :S

Samy
Samy / Samy Tue, 2011-07-26 20:29

Nyugodtan próbáld ki anélkül, de ha mégis megkened ígérem nem lesz lekvár ízű ;) Elég kevés ez a mennyiség, annyi csak, hogy kicsit pikánsabb lesz tőle összhatás. Üdv, Samy

bodzafa
Bodza / bodzafa Sun, 2011-07-24 21:40

Samy!

Áfonyalikőrrel ízesítettem a mascarponés krémet, mert az egyik vendégünk allergiás a vaníliás cukorra. Igen pikáns lett a krém tőle.

Samy
Samy / Samy Tue, 2011-07-26 20:26

Hű, ez jól hangzik! Van itthon áfonyalikőröm, ki fogom próbálni! Köszi a tippet! :) Üdv, Samy

konyhatunder85
konyhatunder85 Thu, 2011-04-28 09:38

Szia!

Köszönöm, hogy feltetted ezt a receptet. Húsvétkor elkészítettem, és nagyon-nagyon-nagyon finom volt. Pont a mi izlésünknek megfelelő volt. Én mondjuk, áfonyalekvár hiányában meggydarabos meggylekvárral kentem meg a tésztát. Isteni finom!!! Köszönöm.

Samy
Samy / Samy Thu, 2011-04-28 10:43

Szia! Szívesen! Örülök hogy ízlett!! :) Sztem majdnem bármilyen lekvárral finom lehet ;) Üdv, Samy

Heni77
Heni77 / Heni77 Sat, 2011-04-23 11:44

Samy, nálunk ez kerül a húsvéti asztalra! Köszi a receptet!
Üdv, Heni

fincus14
fincus14 Fri, 2011-04-22 15:35

úúú mi ezt már csináltam korábban a ráma könyvből! megdobtuk egy réteg ribizli lekvárral, nagy sikere volt!

Samy
Samy / Samy Wed, 2011-04-27 10:18

Nekünk is eléggé bejött ;) Ritkán sütöm kétszer ugyanazt, de majd kipróbálom házi ribizlilekvárral is, bár ezzel az áfonyával sem volt rossz ;)

bababoo
bababoo Mon, 2011-04-11 09:04

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett,
a tetejét megpakoltam eperrel :)

pamelie
pamelie / pamelie Fri, 2011-04-08 23:05

Samy, én most fogyózom, de két óránként idejövök, hogy csorgassam a nyálam:(( kikészülök....:)))

Samy
Samy / Samy Sat, 2011-04-09 19:50

Kedves Pamelie! Részvétem, remélem nem tart sokáig az önkínzás :) Üdv, Samy

Samy
Samy / Samy Sat, 2011-04-09 19:43

Szia! 24cm-es csatos torta forma. (de ott van) :) üdv, Samy

Samy
Samy / Samy Sat, 2011-04-09 09:31

Kedves Zsuzsa! Nagyon szívesen! Remélem ízleni fog! Szép napot! Üdv, Samy

1411
margarin 15 dkg
porcukor 5 dkg
tojás 6 db
cukor 15 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 0.5 csomag
mák 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
mascarpone 25 dkg
tejföl 2 dl
vaníliás cukor 4 csomag
áfonyadzsem 5 dkg