r
Nosalty Logó

Svájci paradicsomos steak, zöldbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Alice Von Black
Svájci paradicsomos steak, zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 582 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 2324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 582 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    190.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2282.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    903.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    430 micro
  • β-karotin
    2542 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    3944 micro
Összesen 2324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    341 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Elkészítés

Előkészítés

  1. A megmosott, leszárított hátszínszeleteket sóval, borssal ízesítjük, bekenjük paradicsompürével, meglocsoljuk olajjal, majd lefóliázva 1 éjszakára hűtőbe tesszük, pácolódni. (Ha szükséges, a hátszínszeleteken lévő fehér inas hártyát éles késsel óvatosan fejtsük le.)
  2. A körethez a megtisztított zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk, sós vízben roppanósra főzök, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  3. A forró vajon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, rászórjuk a zöldbabot, és magas tűzön összeforgatjuk.
  4. Végül a hátszínszeleteket forró serpenyőben, a saját pácolóolajukkal pirosra sütjük, ki hogy szereti, angolosra, médiumra vagy teljesen átsültre. (A találás és a sütés között teljen el a legkevesebb idő. Úgy a legfinomabb a steak. :) )
  5. Tálaláskor a fokhagymás zöldbabot tányérra halmozzuk, és mellé fektetjük a frissen sült paradicsomos steaket.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 938
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 07.

Ajánló

Érdemes jó minőségű húst szerezni. Fagyasztott zöldbab is megfelelő.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svájci paradicsomos steak, zöldbabbal
Alice Von Black 1 recept

Az első karácsonyi vacsorámra készítettem el. Valami különlegeset szerettem volna. A családnak annyira ízlett, hogy karácsony után 1-2 nappal még egyszer kérték, csináljam meg. 

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek