r
Nosalty Logó

Svájci lakodalmas szelet

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Svájci lakodalmas szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A húshoz

A panírozáshoz és sütéshez

Összesen 1491 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A húshoz

A panírozáshoz és sütéshez

Összesen 8928 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A húshoz

A panírozáshoz és sütéshez

Összesen 307 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1344.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    637 micro
Összesen 1491 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.3 g

Zsír

  • Összesen
    647.5 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    288 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    198 g
  • Koleszterin
    1685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8064.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    822 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    3388 mg
  • Nátrium
    2823 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1417.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    182 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3824 micro
Összesen 8928 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 307 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A panírozáshoz és sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst vékonyra kiverjük, besózzuk.
  2. A szalonnát apró kockára vágjuk, és kevés olajon kisütjük.
  3. Hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük a borral.Őrölt borssal ízesítjük, ha kell, még sózzuk.Puhára pároljuk.
  4. A legvégén kerül bele az apró kockára vágott alma. 1-2 percig ezzel is pároljuk.
  5. Tűzről lehúzzuk, belekeverjük a metélőhagymát.
  6. A húsok közepére halmokat rakunk ebből a töltelékből, majd óvatosan felcsavarjuk, és fogpiszkálóval rögzítjük.
  7. Bepanírozzuk, és bő olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 84509
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 28.

Ajánló

Majonézes burgonyával finom!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám mindig ezt az ételt készítette karácsonykor, idén a tesóimmal nosztalgiáztunk egy kicsit.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Félédes fehérbor is jó? Vagy esetleg félszáraz?

Törölt felhasználó

Félszárazzal biztosan tökéletes lesz! üdv kiki

Törölt felhasználó

Akárki találta ki de nagyon finomra sikerült. Kösz,Robi

Törölt felhasználó

Szívesen! üdv kiki

Törölt felhasználó

Megvan a vasárnapi ebéd.........alig várom:-)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ha megjelenik a borsó a piacon, nekem az az els?, hogy borsó pörköltet csinálok nokedlival. Ez csak zsenge borsóból jó, már gyermek koromban is szerettem, de az egész család szereti most is. Az alap ugyan az mint a pörkölté, 1,5 kg héjas borsóból szoktam csinálni, teszek bele egy össze aprított paprikát, paradicsomot , sóval, pici borssal ízesítem, ha megf?tt, megszórom egy csapott e.k. liszttel, hogy a szaftja s?r? legyen. A nokedlira b?ségesen rakok, hogy jól elfedje. Isteni kaja, eddig még akit kínáltam, mindenkinek ízlett. Jó étvágyat hozzá! Rozika

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptötletet jöv? héten én is megcsinálom,valóban jól hangzik........

Böbci

Igazán finomra sikerült,annak ellenére hogy kihagytam a bort és pulykahús híján sertésb?l készítettem el.Legközelebb kipróbálom kicsit másként,eltudnám képzelni pluszként 1 kevés apróra vágott sav.uborkával.A másik elképzelés plusz lapka sajt, nagyon finom volt de ezeket a változatokat is kipróbálom lehet ünnepekkor.Köszönjük a remek receptet :))

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Én is szoktam sertésb?l. Tényleg jó . Próbáld ki borral is , igazán kellemes ízt ad neki. Üdv kiki

Andrea

Eszméletlenül finom:-) Sokáig halogattam az elkészítését, féltem a feltekerést?l, de ez a fogpiszkáló nagyon profi ötlet! Kicsit valóban macerás, de az eredmény, páratlan! Nem igazán szeretem a gombát, de ez a töltelék annyira finom - szerintem a bor kölcsönöz neki ilyen különleges ízt -, hogy máskor is fogok ilyet készíteni sült húsok mellé. Nagyon köszi a receptet:-) Andi

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

kiscsillag12

Bocs lehet hülye kérdés, de a borsót és a gombát készre kell párolni? vagy nyersen menjen a húsba, és a sülésnél megpuhul?

Törölt felhasználó

Szia! Készre kell párolni, mert a húsban nem lesz annyi ideje, hogy puha legyen. üdv kiki

kiscsillag12

Köszi a választ. ez lesz a karácsonyi menü :-)

Törölt felhasználó

Az én családom nem szereti a gombát, ezért fetával helyettesítem. Mi a véleményed?

Törölt felhasználó

Nem tudom, hogy a fehérborhoz mennyire illik a feta ?! Szerintem nem nagyon passzolnak.Én simán csak kihagynám bel?le a gombát és több zöldborsót tennék bele. szia kiki

Törölt felhasználó

Megcsináltam tegnap, nekem nagyon ízlett bár nem vagyok egy húsev? viszont családon belül voltak gondok, nem ízlett a töltelék, mert hogy egészbe van benne.

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon finom lett és igazán guszta! A megadott mennyiséget készítettem el, mi csak hárman vagyunk, de szerintem ez egy nagyobb vendégségre vagy nagycsaládos ebédre is tökéletes! Holnap ebédre viszek magammal úgyhogy biztos megcsodálják a kollégák is. :)

felkaiferencne

Ha valakinek gond a feltekerés, vágja "zsebesre" a csirkemellet és akkor csak az egyik végét kell megt?zni. Nálam bevált.

Hozzávalók

A húshoz

A panírozáshoz és sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek