Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ázsiai ihletésű, rántott csirkemell

Ázsiai ihletésű, rántott csirkemell
Ázsiai ihletésű, rántott csirkemell
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta készítem a rántott csirkemellet ilyen módon. Mert, bár a rántott csirkemellnél nincs finomabb étel, de néha kell a változatosság. Különleges zamata indokolja, hogy néha ez is terítékre kerüljön.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A bő forró olajat mindenki a saját serpenyőjéhez mérje, mert edényfüggő!! Az általam megadott sütőzsiradék mennyisége az én dupla-teflonozású edényemhez van kimérve és megadva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este vagy sütés előtt 3-4 órával egy méretes tálban összekeverjük a szójaszószt, a mézet, az olajat, a citromlevet, sót, borsot. Ebbe belerakjuk a felszeletelt és kiklopfolt húst. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük.
  2. Az idő leteltével a hússzeleteket villával kiemeljük, és belemártjuk felvert tojásba, majd megforgatjuk zsemlemorzsában. Bő, forró olajban szép aranybarnára sütjük. Melegen, párolt rizzsel kínáljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 4 798
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
456 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

462
csirkemell filé 50 dkg
szójaszósz 3 ek
méz 1 ek
citromlé 1 ek
olívaolaj 1 ek
fekete bors 5 csipet
0 ízlés szerint
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl