Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sváb káposztás gombóc

Sváb káposztás gombóc
Sváb káposztás gombóc
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősnél ettük sült oldalassal. Annyira ízlett, hogy elkértem a receptet, következő hétvégén már el is készítettem a tejfölös-mustáros pulyka mellé. Remek volt!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet beleöntjük egy dagasztó tálba, közepébe kis mélyedést csinálunk, ebbe belemorzsoljuk az élesztőt. Megszórtjuk egy csepp cukorral, hozzáadjuk a sót, tojást és annyi langyos vizet, hogy kalácstésztánál kicsit keményebb legyen.
  2. Jól kidolgozzuk, hogy elváljon az edény falától. (Ki hogy szereti, csapkodással, keverővel, kézzel.) Letakarjuk, és hagyjuk kicsit kelni, úgy kb. fél órát.
  3. Ezalatt pici olajon megdinszteljük a savanyú káposztát, amit borssal és őrölt köménnyel ízesítünk.
  4. Egy tepsi alját cseppet megolajozzuk, erre ráterítjük a káposzta felét. A kelt tésztát nyolc részre osztjuk, laza golyókat formálunk belőle, és ráültetjük a káposztára. Rászórjuk a káposzta másik felét.
  5. A tepsit beborítjuk alufóliával, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 15 perc után levesszük a fóliát, és további 15-20 percig még sütjük. A gombócok szépen megdagadnak, megsülnek. Jól lehet szeletelni, mint a knédlit.
  6. Nagyon finom bármilyen szaftos hús mellé. Jól fagyasztható a maradék.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 803
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
283 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: köretek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztás gombóc, kelt gombóc káposztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

556
rétesliszt 50 dkg
friss élesztő 25 g
tojás 1 db
víz 2 dl
cukor 1 csipet
1 tk
savanyú káposzta 50 dkg
olívaolaj 3 ek
köménymag 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint