Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors poharas gombócok

Gyors poharas gombócok
Gyors poharas gombócok
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szaftos, tejszínes ételek mellé nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nincs kedvem knédlit készíteni, akkor szoktam a tejszínes bélszínmártáshoz (sviečková na smotane) készíteni.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kiflit vagy zsemlyét kockákra vágjuk, és vajban kisütjük, míg aranybarna nem lesz.
  2. A tejet, a lisztet, kevés sót, a sütőport és a tojássárgákat jól kidolgozzuk. Ez a tészta olyan lesz, mint a palacsintatészta (valamicskével sűrűbb).
  3. Hozzáadjuk a pirított zsemlyét / kiflit, és a keményre vert tojásfehérjét.
  4. 2-2,5 dl-es poharak kikenünk zsírral, 1/3-ig beleöntjük a tésztát, majd forrásban lévő vízbe tesszük őket. A pohár oldalán kb. 2 cm-es magasságig érjen fel a víz!
  5. A poharakat lefedjük, és fél órán át főzzük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jók-e a gombócok.
  6. Mikor elkészültek, a poharakat kiszedjük a vízből, és hagyjuk pár percet hűlni. Kiborítjuk a gombócokat, és már tálalhatjuk is felszeletelve vagy egészben.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 395
elküldve: 4
receptkönyvben: 145
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rýchla hrnčeková knedľa, poharas knédli, poharas zsemlegombóc, bögrés zsemlegombóc, knédli bögrében

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csemilia
csemilia Tue, 2012-03-13 12:30

Szia! Nekem is nagyon praktikusnak tűnik a recept, mert sokat próbálkoztam már a gombócok vízben kifőzésével, de mindig szétesett. Konyharuhába kötözve, egészben megfőzve jó szokott lenni, de az macerás. Szóval nagyon szeretném kipróbálni. Az szeretném hozzá megtudni, hogy a bögréket egyenként feded le - mondjuk alufóliával -, vagy az egész lábast fedővel? köszi!

ejiku
Maria. / ejiku Tue, 2012-03-13 21:06

Szia csemilia!
Az egész lábast kel lefedni.Jó sikert hozzá.Reméllem hogy sikerül.Maria

kaddi
kaddi Sun, 2011-03-27 15:47

szia, nagyon tetszik a recept, egyszerunek tunik.
az lenne a kerdesem, milyen fajta poharat hasznalhatok?

ejiku
Maria. / ejiku Sun, 2011-03-27 17:48

Szia kaddi!
A porcelán 2,5 deciliteres a legjobb (Amiben kakaót szoktunk inni).Maria

559
kifli 3 db
tojás 3 db
tej 3 dl
vaj 90 g
finomliszt 180 g
sütőpor 1 csomag
0 ízlés szerint
disznózsír 1 ek