r
Nosalty Logó

Knédli Ivetta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vass Ivetta
Knédli Ivetta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 391 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2351 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 391 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5689.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    4346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 2351 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel cukros tejben.
  2. Majd a lisztbe tegyük a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót.
  3. A langyos vizet fokozatosan adjuk hozzá, hogy kalácstészta állagú tésztát kapjunk, és kezdjük el dagasztani.
  4. A végén szórjuk még meg kevés liszttel, letakarjuk, és duplára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán vágjuk kb. 2 vagy 3 cipóra, amiket formázzunk hosszúkásra, kenyér alakúra.
  5. Forraljuk fel a vizet a pároló edényben, a víz a párolóedény lyukas részéig érjen csak, a lyukas részét vékonyan olajozzuk ki, majd tegyük bele óvatosan az egyik cipót. Tegyük a vízgőz fölé, és fedjük be fedővel. 20 percig ne nyúljunk a knédlihez, pároljuk kb. 20-25 percig.
  6. Ha elkészült, egy lapos fakanál segítségével emeljük meg, tegyük egy tálcára hűlni, langyosan könnyen felszeletelhetőek. Utána tesszük párolni a többi cipót is.
  7. Melegíteni gőz fölött vagy mikróban lehet.
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 44723
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 13.

Ajánló

A knédlit tálaljuk vadashoz, székelykáposztához, pörkölthöz és sült húsokhoz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Knédli Ivetta konyhájából
Vass Ivetta 4 recept

A knédli cseh és szlovák nemzeti étel. A szlovák nagymamám és édesanyám is így készítette a knédlit. Én is gyakran csinálom családomnak különböző húsos ételek mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek