Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Knédli Ivetta konyhájából

Knédli Ivetta konyhájából
Knédli Ivetta konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A knédli cseh és szlovák nemzeti étel. A szlovák nagymamám és édesanyám is így készítette a knédlit. Én is gyakran csinálom családomnak különböző húsos ételek mellé.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A knédlit tálaljuk vadashoz, székelykáposztához, pörkölthöz és sült húsokhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel cukros tejben.
  2. Majd a lisztbe tegyük a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót.
  3. A langyos vizet fokozatosan adjuk hozzá, hogy kalácstészta állagú tésztát kapjunk, és kezdjük el dagasztani.
  4. A végén szórjuk még meg kevés liszttel, letakarjuk, és duplára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán vágjuk kb. 2 vagy 3 cipóra, amiket formázzunk hosszúkásra, kenyér alakúra.
  5. Forraljuk fel a vizet a pároló edényben, a víz a párolóedény lyukas részéig érjen csak, a lyukas részét vékonyan olajozzuk ki, majd tegyük bele óvatosan az egyik cipót. Tegyük a vízgőz fölé, és fedjük be fedővel. 20 percig ne nyúljunk a knédlihez, pároljuk kb. 20-25 percig.
  6. Ha elkészült, egy lapos fakanál segítségével emeljük meg, tegyük egy tálcára hűlni, langyosan könnyen felszeletelhetőek. Utána tesszük párolni a többi cipót is.
  7. Melegíteni gőz fölött vagy mikróban lehet.
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 26 751
elküldve: 4
receptkönyvben: 72
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Vass Ivetta

Mióta szakács: 2014.01.15.
4 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cseh knedli, knédli, tésztaköret

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TomKendra
TomKendra Mon, 2017-03-20 16:54

Ez az egy evőkanál só, nálam nem jött be, a recept isteni, de azóta is iszok mint egy teve, aki két hónapig kóborolt a sivatagba :D

391
finomliszt 40 dkg
rétesliszt 20 dkg
1 ek
friss élesztő 3 dkg
tej 1 dl
porcukor 1 teáskanál
víz 3 dl
napraforgó olaj 1 ek