Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Knédli tang zhonggal

Knédli tang zhonggal
Knédli tang zhonggal
85 perc / előkészület: 50 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégére knédlit kívánt a család, így most a knédlit is ezzel a japán módszerrel készítettem.

hozzávalók / 4 adag

A tészta

Tang zhong

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben elkeverjük a lisztet, és sűrűre főzzük.
  2. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és kenyérsütőgépbe készítjük a hozzávalókat, majd kb. 20 percig dagasztatjuk.
  3. A tésztát deszkára tesszük, letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  4. 2-3 knédlit formázunk belőle, és újra kelesztjük.
  5. Gőz fölött kb. 35 percig pároljuk.
  6. Kivesszük, és bekenjük olajjal, így nem szárad ki.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 311
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: köretek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

knédli japán módszerrel, knédli japán kenyérdoktorral, knédli tang zhong technikával, cseh tésztaköret

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

649
friss élesztő 42 g
finomliszt 50 dkg
cukor 2 csipet
tej 6 dl
tojás 1 db
1.5 teáskanál
tej 2.5 dl
finomliszt 2.5 púpozott ek