Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőzacskóban sült aprópecsenye

Sütőzacskóban sült aprópecsenye
Sütőzacskóban sült aprópecsenye
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan valamit!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sütés eltérő lehet. Az én gáztűzhelyem nagyon "gáz" ! Szinte mindig mindent előmelegített sütőben kell sütnöm.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apróra vágjuk a sertéshúst, majd ízlés szerint az adott fűszerekkel befűszerezzük.
  2. Meglocsoljuk olajjal és sütőzacskóba helyezzük.
  3. Meghámozzuk a  burgonyát és apró kockára vágjuk.
  4. Berakjuk a husi mellé, kissé megrázogatjuk a zacskót, hogy a burgonya is kapjon a fűszerekből.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 35 525
elküldve: 14
receptkönyvben: 709
elkészítve: 32/36
Facebookon megjelent: -

szakács

venusz1

Mióta szakács: 2010.11.30.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonya sertéshússal sütőzacskóban sütve, sütőzacskós aprópecsenye krumplival összesütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsolt07
Zsolt07 Sun, 2014-06-15 12:49

Én is szoktam hasonlót főzni, csak én egy kacsasütőtálban és nem sütőzacskóban. Nagyon finom és lehet variálni. Kolbászt beletéve is nagyon finom.

venusz1
venusz1 / venusz1 Thu, 2011-08-11 21:51

Kedves Z1!
Egyáltalán nem vettem sértésnek a hozzászólásodat.Ez az étel egyszerre főtt/sült a zacsiban!Nem pirítottam elő a húst.A burgonyát pedig nem úgy kell elképzelni,mintha olajban sült krumplit készítenél.Valóban főtt,és miután a husi is megpuhul szétvágom a zacskót és még hagyom egy kicsit pirosodni .Köszönöm az éberséged,valóban ezt le kellett volna részletesen írnom.Próbáld ki,ne más véleményére várj."Puding próbája az evés."Hidd el ehető a végeredmény.

z1
z1 / z1 Thu, 2011-08-11 16:55

Kedves V1!
Elnézegetve a receptet, egy kissé szkeptikus vagyok.
Bár a fénykép tulajdonképpen meggyőzőnek tűnik, a leírás alapján mégis kétely támadt a lelkemben, a végeredményt illetően.
Az eltérő sütési időket figyelembe véve, valószínűleg a hús még főtt/párolt és kemény, míg a burgonya ( fajtától függően ) már lehet, hogy szétfőtt, vagy annak határán mozog.
De semmi képen sem "sült"!!!
Szerintem a húst, egy kicsit elő kéne pirítani, aztán a zacskóban történő párolás után, kinyitva azt magas hőmérsékleten rápirítani.
...de aztán az is lehet, hogy nincs igazam.
Minden esetre kíváncsi lennék, annak az 1 főnek véleményére, aki bevallottan elkészítette az ételt.
Z.
ui: A véleményem, mint mindig, most is szubjektív.
NEM MEGSÉRTŐDNI!!!

598
sertéslapocka 80 dkg
burgonya 6 db
0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
kakukkfű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek