Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökpite kardamommal

Sütőtökpite kardamommal
Sütőtökpite kardamommal
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is ki akartam próbálni a sütőtökös pitét. Most, hogy beköszöntött az ősz épp eljött az ideje. Nagyon finom és különleges.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A fűszereket bátran variálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt megsütjük.
  2. A liszthez, vaníliás cukorhoz és porcukorhoz hozzáadjuk a puha margarint és a vizet.
  3. Összegyúrjuk, és folpack-ba csomagolva, betesszük a hűtőbe kb. 10 percre.
  4. Ezután kinyújtjuk két folpack, vagy sütőpapír között kb. 3 mm vastagra, és egy 28-32 cm piteformába igazítjuk.
  5. Villával kicsit megszurkáljuk, sütőpapírt vagy alufóliát teszünk bele, és babbal vagy rizzsel elősütjük. (180 fokon kb. 15 perc.) Majd leszedjük a nehezéket, és még 5 percig sütjük, hogy kapjon egy kis színt.
  6. A tojást elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tököt. Ezután jöhet a tejszín és a fűszerek. 
  7. A tölteléket a pitébe öntjük, és addig sütjük, amíg meg nem szilárdul (40 perc).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 081
elküldve: 3
receptkönyvben: 120
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

GasztroManó

Mióta szakács: 2011.08.15.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Danubius Hotels
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kardamomos sütőtökpite, őszi sütőtökpite, fűszeres sütőtökpite

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2012-10-10 22:13

Szia Anna! Nem szeretem a sütőtököt, ennek ellenére ez a pite nagyon ízlett, ahogy az egész családnak is! Köszönet a receptért!:)

Szoboszlaianna
GasztroManó / Szoboszlaianna Sat, 2012-10-13 20:33

Szia Flóra!
Örülök, hogy ízlett! Én is megnéztem párat a receptjeid közül és nagyon tetszenek, ahogy a blogod is. Le is mentetem pár receptet. :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-10-03 21:06

Kedves Szoboszlaianna!

Köszönöm, szerencsére jó sok sütnivaló tök termett, úgyhogy lehet a próba , majd több alkalom is követheti, - és persze más variációk is sütnivaló tökre.:-O
Nagyon fincsi dolgok születnek belőle! :-O
Szép estét és honnapi napot kívánok!

Éva-Anyóca

Hajnal80
Hajnal80 Tue, 2012-10-02 16:06

Imádom a kardamomot és a sütőtököt is.Ebből csakis jó sülhet ki.:)Este ki is próbálom,mert úgyis marad tököm a quiche-ből.

Szoboszlaianna
GasztroManó / Szoboszlaianna Wed, 2012-10-03 18:14

Kedves Hajnal80! Én is odavagyok a kardamomért. Itt Svédországban nagyon népszerű. Eddig csak a fahéjas csigába használtam belőle, de gondoltam a sütőtökpitéhez is jól passzol. Nem tévedtem. Nagyon jó párosítás.
Sok sikert! Majd írd meg, hogy sikerült! :)

521
finomliszt 225 g
vaj 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 20 g
víz 3 ek
sütőtök 600 g
cukor 5 dkg
habtejszín 1.5 dl
tojás 3 db
fahéj 1 tk
gyömbér 1 tk
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
kardamom 0.5 tk