r
Nosalty Logó

Sütőtökös süti joghurtos tejszínkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Napfény és fűszer
Sütőtökös süti joghurtos tejszínkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 319 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 2532 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 203 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    565 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 319 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5313.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1519 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.5 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    848 micro
  • α-karotin
    1055 micro
  • β-karotin
    5483 micro
  • β-crypt
    4520 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    873 micro
Összesen 2532 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    365 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a narancs héjával. Amikor már jó sűrű, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a joghurtot, az olajat és a narancslevet, majd jól elkeverjük. Végül hozzáadjuk a kihűlt, pépes sütőtököt.
  2. Sütőpapapírral kibélelt piteformába öntjük. Előmelegített 180 C-os sütőben sütjük 20-25 percet.

Hozzávalók a krémhez

  1. Ha kihűlt a süti, felverjük a tejszínt, belekeverjük a joghurtot, és rákenjük a tetejére. Fahéjjal jól megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 14233
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sütőtökös süti joghurtos tejszínkrémmel
Napfény és fűszer 34 recept

Az ősz beköszöntével ez az egyik kedvenc gyors sütink maradék sütőtökből. Ha nincs maradék, héjától megszabadított, felkockázott, párolt sütőtökkel is működik, jól lecsepegtetve.... de soha nem lesz olyan finom, mint a karamellesre sült tökkel :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?