r
Nosalty Logó

Boci szelet cukor nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Boci szelet cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kevert tészta

A fehér máz

Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kevert tészta

A fehér máz

Összesen 3476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kevert tészta

A fehér máz

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    171.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8014 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    2059 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    684 mg
  • Foszfor
    3623 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 3476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A kevert tészta

A fehér máz

Elkészítés

A kevert tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A margarint olvasszuk folyékony halmazállapotúra (mikróban vagy tűzhelyen), de vigyázzunk, akkor már ne legyen forró, amikor összekeverjük a folyékony hozzávalókkal!
  2. A száraz hozzávalókat: liszteket, sütőport, xilitet, cukrozatlan kakaóport keverjük össze egy tálban.
  3. Egy másik edényben pedig a folyékony hozzávalókat: a kefírt, a tojást, a folyékony édesítőt és az olvasztott margarint keverjük egyneműre.
  4. Vegyítsük el a száraz és a nedves hozzávalókat, nem kell sokáig keverni, elég addig, amíg eltűnnek belőle a lisztcsomócskák.
  5. Öntsük a tésztát egy kb. 20*30-as kiolajozott, kilisztezett tepsibe, és készítsük el a rátétet.

A fehér máz

  1. A mázhoz keverjük ki a hozzávalókat simára: a tejfölt, a tojást, a pudingport, a xilitet, a citrom lereszelt héját és a vaníliarúd kikapart belsejét.
  2. Egy evőkanál segítségével csorgassuk/pöttyözzük a kakaós tésztára a fehér mázat, ha kész, toljuk a sütőbe a tepsit. 30 perc alatt sül készre. (Végezzünk egy kakaós felületen tűpróbát: a fehér rész ragacsossága nem mérvadó!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24x32x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 586
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 135
  • Össznézettség: 194947
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyorsan elkészíthető kakaós süti: nem nagyon kell rakosgatni a maradékot:)

Hozzávalók

A kevert tészta

A fehér máz

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek