Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztasaláta rukkolával

Tésztasaláta rukkolával
Tésztasaláta rukkolával
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először azt a nevet akartam adni neki, hogy "tésztasaláta mi van itthon módra". De ez azért elég furcsa lett volna, bár ez lenne az igazság. Volt egy pár virsli (két embernek kevés vacsorára), és szerencsére beindult a kertben a rukkola. Okvetlenül kellett valami, amihez fel tudom használni. Így született ez a tésztasaláta. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Egy pohár rozé kifejezetten jól passzolt mellé. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csomagolás előírása alapján 10 perc alatt megfőzzük a pennét al dente. Leszűrjük, vízzel leöblítjük, hagyjuk hűlni. Megfőzzük a virslit, felkarikázzuk, ezt is hagyjuk hűlni. Az almákat meghámozzuk, reszeljük. Leszedünk egy maréknyi rukkolalevelet, jól megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, felvágjuk nem túl keskeny darabokra.
  2. Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt, citromlét, sózzuk, borsozzuk. Még hiányzott belőle valami íz, hozzáadtam egy kevés ketchupot.
  3. Hozzáadjuk a pennéhez a virslikarikákat, a reszelt almát, ráöntjük az öntetet, az egészet jól megkeverjük, a végén hozzáadjuk a rukkolát. Mehet be vacsoráig a hűtőbe.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 231
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: saláta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

virslis tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

651
penne 10 dkg
virsli 15 dkg
alma 2 közepes db
tejföl 1 dl
majonéz 2 ek
mustár 1 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
ketchup 1 ek
rukkola 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint