r
Nosalty Logó

Sütőtökös pogácsa Anadrog konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anadrog
Sütőtökös pogácsa Anadrog konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    467 micro
  • β-karotin
    2459 micro
  • β-crypt
    1944 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    307.5 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2516.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2426 micro
  • α-karotin
    2802 micro
  • β-karotin
    14753 micro
  • β-crypt
    11667 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    777 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben, és a cukorral felfuttatjuk.
  2. Az előzőleg megsütött, langyosra hűlt, és áttört sütőtököt (én botmixerrel kicsit pürésítettem) összedolgozzuk a liszttel, tojással, vajjal és az élesztős tejjel. Borssal, sóval ízlés szerint ízesítjük, és simára gyúrjuk (+ liszt kelleni fog hozzá, a cél, hogy könnyű, de már nem ragadós tésztát kapjunk).
  3. Letakarva, langyos helyen kb. fél órán át kelesztjük.
  4. Ezután 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, négybe hajtjuk, majd ismét 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk. A pogácsákat kiszaggatjuk, sütőpapírral letakart sütőlemezre tesszük, és további fél órát kelesztjük.
  5. A tetejét megkenjük tojással, és meghintjük szezámmaggal.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10107
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtökös pogácsa Anadrog konyhájából
Anadrog 5 recept

Vettem egy sütőtököt, megsütöttem, megkóstoltam, és sajnos kicsit sem volt édes. Elkezdtem gondolkozni, mit is kezdhetnék ennyi sütőtökkel, ekkor született az ötlet, hogy a burgonyás pogácsa receptet átalakítom, és a főtt burgonyát sütőtökkel helyettesítem.  (+info: én részben - kb. 50%-ban - Norbi Update szénhidrátcsökkentett liszttel készítettem, és így is fincsi volt.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.