r
Nosalty Logó

Sütőtökös-mákos pite Judit69 konyhájából

Judit69
Sütőtökös-mákos pite Judit69 konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Sütőtökös réteg

Mákos réteg

766
Kalória
16.1g
Fehérje
99.1g
Szénhidrát
36g
Zsír
117.1g
Víz
122.5g
Koleszterin
10.1g
Élelmi rost
38.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Sütőtökös réteg

Mákos réteg

Összesen 766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Sütőtökös réteg

Mákos réteg

Összesen 4603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Sütőtökös réteg

Mákos réteg

Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1266.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    820 micro
  • β-karotin
    4184 micro
  • β-crypt
    3404 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7599.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    3483 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    976 mg
  • Foszfor
    2468 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    594.5 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    702.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4238 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1088 micro
  • α-karotin
    4919 micro
  • β-karotin
    25106 micro
  • β-crypt
    20425 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 4603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    261 micro
  • β-karotin
    1334 micro
  • β-crypt
    1085 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a tölteléket
  2. A tésztát osszuk kétfelé, az egyik felét nyújtsuk ki, simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30 cm), szurkáljuk meg villával, és 180 °C-on süssük 8 percig. Szórjuk meg darált keksszel, simítsuk rá a tököt, majd a mákos tölteléket. A megmaradt tésztát nyújtsuk ki, és borítsuk a tetejére, szurkáljuk meg villával, azután tegyük vissza a sütőbe kb. 30-35 percre.

Sütőtökös réteg

  1. A tököt a cukorral pároljuk addig, amíg elfő a leve, majd ízesítsük reszelt gyömbérrel és fahéjjal. Hűtsük ki.

Mákos réteg

  1. A tejet a cukrokkal forraljuk fel, majd öntsünk annyit a mákra, hogy ne legyen szottyos, keverjük hozzá a lekvárt és a citrom reszelt héját. A fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd forgassuk össze a kihűlt mákkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ősszel előtérbe kerülnek a sütőtökkel készíthető receptek. Sokan csak sütve fogyasztják, de levesnek, smoothie-nak, tésztáknak, krémeknek kiváló alapanyaga lehet.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...