r
Nosalty Logó

Sütőtökös kenyér Glaser konyhájából

Glaser
Sütőtökös kenyér Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

510
Kalória
12.8g
Fehérje
78.7g
Szénhidrát
16g
Zsír
79.8g
Víz
10.8g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
10.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3055 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 510 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4346.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    2828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    472.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    478.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 3055 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított tököt apró kockákra vágjuk, és egy lábasba szórjuk. Hozzáöntünk 100 ml vizet, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget és a finomra reszelt gyömbért. Felfőzzük, kb. 10 perc alatt puhára dinszteljük. A szegfűszeget kiszedjük, és a tököt botmixerrel pürésítjük.
  2. Az élesztőt a langyos tejben feloldjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe egy mélyedést nyomunk, beleöntjük a feloldott élesztőt. Kevés liszttel elkeverjük, meleg helyen konyharuhával letakarva kb. 10 percig hagyjuk kelni.
  3. Hozzákeverjük a tökpürét, vajat, cukrot, sót és az olajat, majd kb. 5 percig dagasztjuk. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis lisztet. Lefedve kb. 20-25 percig kelesztjük.
  4. A tökmagot durvára vágjuk. A tésztát átgyúrjuk, a tökmag 2/3-át a beledolgozzuk a tésztába.
  5. Egy 30x11x8 cm-es formát kevés vajjal kikenünk. A tésztát a formába tesszük. A tetejét párszor bevagdossuk, kevés vízzel megkenjük, megszórjuk a maradék tökmaggal, és lefedve kb. 20-25 percig hagyjuk kelni.
  6. Betoljuk a 185 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x11x8

Nagyon finom, pihe-puha kenyér. Nekem most ép hokkaido volt otthon, de elkészíthetjük más sütőtökkel is.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...