r
Nosalty Logó

Sütőtökös csirkenyárs

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sütőtökös csirkenyárs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

Összesen 262 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

Összesen 524 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

Összesen 103 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    703 micro
  • β-karotin
    3640 micro
  • β-crypt
    2916 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 262 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    934 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1407 micro
  • β-karotin
    7280 micro
  • β-crypt
    5831 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 524 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    1148 micro
  • Likopin
    1132 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

A nyárshoz

A páchoz

Elkészítés

A nyárshoz

  1. A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, beleforgatjuk a csirkemellet és hűtőbe tesszük egy órácskára.
  2. A húsdarabokat kissé lecsepegtetjük, majd a kockára vágott sütőtökkel felváltva nyársra húzzuk. A maradék páccal beecseteljük a sütőtököt is.
  3. A sütő rácsára 2 rétegben alufóliát borítunk, aláteszünk egy tepsit, ha esetleg csöpögne és időnként megforgatva 180-200 fokon kb. negyed óráig sütjük. A sütési idő alatt 2-3-szor átkenegetjük a páccal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 20616
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Végre sütőtökszezon. Van egy kedvenc receptünk, a családból csak anya és én szeretjük, fokhagymás sült csirkecomb rozmaringos-szalonnás-tejszínes sütőtökraguval (recept hamarosan). Évekkel ezelőtt ettük, szerelem lett első kóstolásra, azóta minden évben terítéken van. Bevallom töredelmesen, azt megelőzően eszembe sem jutott volna, hogy a sütőtök köretként is milyen zseniális, és létezik világ azon kívül is, hogy a sütőtököt mézzel megcsurgatva a sütőben megsütjük. Ennek a sütőtöknyársnak az apropóját az adta, hogy drága barátnőm felhívott telefonon, hogy "Halloween" menüről cseréljünk eszmét, és megemlítette, hogy Chili és Vaníliánál látott valami sütőtöknyársat. Ne is folytasd, vágtam rá, micsoda ötlet, és már daráltam is a telefonba, hogy egy mézes-szójaszószos-rozmaringos-pici chilis páccal tudnám elképzelni. Alig vártam, hogy ma reggel nekiláthassak. Amikor már készen volt, akkor néztem utána Chili és Vaníliánál, és megnyugodtam, hogy ez teljesen más, még ha az alapötlet tőle is származik.

Hozzászólások (9)

Éva-Anyóca

Köszi,ez gyönyör?, és étvágygerjeszt?,guszta, a fiam szavaival élve:sirály,király, tök cool,kafa,állati....!!!!!!Minden hozzávaló van és isteni alapanyagok.Nagyon jó ötlet, köszi.Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Olyan gyönyör?ek ezek a színek! Szeretem a süt?tököt. Jó ötlet hozzá ez a pác, tényleg kívánkozik a süt?tökhöz! Ezekkel a halloween-i receptekkel Junior is állandóan nyúz, hogy most milyen "rémséges" sütiket és egyebeket találjunk ki, a barátjával tartandó bulira...Jaj Istenem, mindjárt itt is van az ideje...:DDD Pusz: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Gyönyör?, pláne sülten, és biztos nagyon ízletes is! Gratulálok hozzá.

Redy

Nálunk csak én szeretem a süt?tököt, de magamnak mindenképpen elkészítem! Nagyon guszta a fotó is, köszi az ötletet!! ü Edit

Törölt felhasználó

Köszönöm mindenkinek a kedves hozzászólást:) Higgyétek el, isteni fini, jó szaftos, stb., stb. Akár egy kis burgonyapürét is el tudok hozzá képzeli (férfiemberek kedvéért) :) Üdv, Juci

békati

Halloween party lesz nálunk holnap. Elsült az agyam, hogy mi legyen a kaja. köszi az ötletet! Nem bonyolult, semmi macera, de biztos finom, aktuális alapanyag...

Törölt felhasználó

Szia Kati, ajánlom sok szeretettel, tényleg nagyon finom (nekem ízlett), nem is macerás, aki szereti a süt?tököt, annak tuti bejön (aki meg nem, az eszegesse le róla a húst :DDD) A lényeg, hogy nem szabad túlsütni, nehogy a csirkemell kiszáradjon, mert az elrontja, érdemes inkább próbakóstoást végezni. Sok sokert hozzá, üdv, Juci

kelcsike

Köszönet a szuper ötletért! :) Tegnap este betettem a pácba a süt?tököt és a csirkét és ma el is készítettük. Kicsit továbbfejlesztettem a receptet, a nyársra hagyma és bacon kocka is került. Legközelebb, azért, hogy még szaftosabb legyen, szerintem combból vagy sertéshúsból készítem és a nyársakat egyesével begöngyölöm alufóliába.

Törölt felhasználó

szia kelcsike, a bacon kocka nagyon jó ötlet! Üdv, Juci

Törölt felhasználó

Megvan az alapanyag, parázson fogom megsütni...

Törölt felhasználó

Sajnos rossz id? volt, így végül a süt?ben készültek el a nyársak, de így is nagyon fincsi volt. Mellé édesburgonya pürét készítettem, illetve lilakáposztás-répás-szárzelleres-almás majonézes salit. Igazi ?szi ebéd volt. Köszi a receptet.

Hozzávalók

A nyárshoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek