Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Íjászhús

Íjászhús
Íjászhús
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom készítette el először nekem, de azóta a család egyik nagy kedvence.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik szeretik a könnyen elkészíthető finom ételeket.
Jó tanács: Kicsit levegősen húzgáljuk rá a hozzávalókat, hogy minden megsüljön benne. A nyárs hosszát mi választjuk meg. (10-20 cm)

Még egy jó tanács: A nyársakat előtte való nap megcsináljuk, hűtőben tároljuk, másnap csak beleforgatjuk a palacsintatésztába, kisütjük, és elkönyveljük a dicséreteket, milyen jó szakácsok is vagyunk.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, de nem túl vékonyra (én a csirkemellet kettévágom, és még így is klopfolom egy kicsit), és a baconnel együtt kb. 1,5x1,5 cm-es négyzetekre vágjuk. (Előszeletelt baconből is jó, csak méretre kell vágni!)
  2. A hagymát kb. 3 mm vastag karikára vágjuk (legjobb hozzá a sonkahagyma.)
  3. Hurkapálcikára vagy bambuszrudacskára felhúzzuk felváltva a hozzávalókat, majd megszórjuk grill fűszerkeverékkel, és kissé sűrű palacsintatésztában megforgatva, kisütjük bő olajban.
  4. Bármilyen salátával vagy rizzsel, esetleg krumplival isteni finom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 705
elküldve: 5
receptkönyvben: 523
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsika

Mióta szakács: 2011.03.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

palacsintatésztába forgatott rablóhús, tésztában sült hús nyárson

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tekovacs
tekovacs / tekovacs Sun, 2012-08-19 14:14

Kedves Ancsika, ma megcsináltam! Isteni finom lett! Örülök, hogy rátaláltam a receptedre!:) Köszi: Emi

savala
Szász / savala Wed, 2012-06-27 16:12

Ez valami iszonyatosan egyszerű és finom:)Ez az egyik olyan étel,amit innen loptam és az étlapunkra is felkerült!Köszönet érte és gratula!

szteri
szteri / szteri Wed, 2011-05-18 13:50

Kedves Ancsika!
Ma ez lett nalunk az ebed snidlinges-joghurtos fejessalataval es rizzsel. Nagyon finom, a gyerekeknek is izlett, köszi a receptet!
Szteri

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2011-03-26 09:47

Kedves Ancsika!
Tiéd lett 2011. március 25. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Jafar
Jafar Thu, 2011-03-24 20:41

Ezt én is mentem,kíváncsi vagyok rá,már csak azért is mert íjakat készítek!Írjátok meg milyen lett! :)))))

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-03-24 18:52

Kedves Ancsika! Üdvözöllek közöttünk:)) Gratulálok az első receptedhez, mert nagyon tetszik. Mentve ,és kipróbálva lesz hétvégén.:)) Üdv Edit

1917
csirkemell filé 40 dkg
bacon 20 dkg
sonkahagyma 2 közepes db
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 3 dl