Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harula

Harula
Harula
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű az elkészítése, kevés hozzávalóból egyszerű, de finom étel készül. A recept Pelle Józsefné szakácskönyvéből van, de a hozzávalókat megdupláztam, mert a felét egyedül megettem, gond nélkül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen zsírral készíthetjük, én kacsazsírral készítettem, mert az volt éppen itthon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát zsírban megpirítjuk.
  2. Közben a megpucolt krumplit nokedliszaggatón lereszeljük.
  3. Összekeverjük a krumplit a liszttel, sóval, borssal és a pirított hagymával.
  4. Kizsírozzuk a tepsit, egyenletesen elsimítjuk a krumplis masszát a tepsiben, olvasztott zsírral meglocsoljuk, és letakarjuk alufóliával.
  5. Előmelegített sütőbe rakjuk, 40 percig letakarva sütjük, utána még 20 percig pirítjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • költség: 250 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 457
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

V2rider

Mióta szakács: 2012.12.10.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lapcsánka, cicege, sütőben sült tócsni, röszti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

novaton
novaton Fri, 2013-06-21 18:38

Lehet hogy tudatlan vagyok, de hogy lehet krumplit a nokedli szaggatón le
reszelni?

309
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
finomliszt 6 evőkanál
sertészsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint