Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültmájas-pástétom

Sültmájas-pástétom
Sültmájas-pástétom
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi májkrém extra ízekkel turbózva. Bármilyen májból elkészíthetjük, csak akkor igazítsuk ahhoz a fűszerezést is. Aszalt szilva helyett lehet mondjuk fügét használni, pisztácia helyett meg mondjuk diót, úgy is isteni lesz!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaj felét egy serpenyőben felhevítjük, és alacsony lángon megpirítjuk rajta a hagymát, egészen addig, amíg karamellizálódni nem kezd.
  2. Rátesszük a májat (mehet egészben), és megpirítjuk. Nem kell teljesen átsülnie, akkor jó, ha a belseje még kissé rózsaszín.
  3. Beledobjuk a zsályaleveleket, hozzáöntjük a konyakot, rádobjuk a maradék vajat, és amint felolvadt, az egészet átesszük egy késes betétű robotgépbe. Sózzuk-borsozzuk, és az egészet pürésítjük. Ha elkészült, sűrű szitán átpasszírozzuk.
  4. Az aszalt szilvát és a pisztáciát egészen apróra feldaraboljuk, és a májpástétomhoz adjuk, majd elkeverjük benne.
  5. Ha nem szeretnénk egyből felhasználni, tegyük jól zárható edénybe vagy üvegbe, és a tetejére öntsünk annyi olvasztott vajat, ami teljesen befedi, és sokkal tovább eláll.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 696
elküldve: 1
receptkönyvben: 142
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

nyúlmájpástétom, nyúlmájkrém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

633
vaj 200 g
salottahagyma 3 közepes db
nyúlmáj 50 dkg
zsálya 4 db
konyak 2 ek
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
aszalt szilva 10 dkg
sótlan pisztácia 4 ek