r
Nosalty Logó

Kacsamájkrém Norbi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Kacsamájkrém Norbi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6079 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6076 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 159 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24314 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    108 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1480 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 634 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9683 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egyenletlen puhulást, valamint keményedést elkerülve a májat lobogva forró vízben főzzük át 5 perc alatt. De a főzési idő függ a mérettől. Vegyünk ki egy darabot, és vágjuk félbe. Ahogy átfőtt (nem véres a közepe), azonnal vegyük ki a vízből.
  2. A forró máj kissé meglazítja a vajat, így könnyebben összeturmixolhatjuk vele és a többi hozzávalóval.
  3. Fogyasztás előtt 10-20 perccel érdemes kivenni a hűtőből, hogy a benne lévő vaj kicsit kilazuljon, így selymesebbé téve a krémet. Ha ezt nem tudjuk kivitelezni, rakjunk 2-3 tk. tejszínt a készítés során a krémbe, így laza és kenhető marad hűtőből kivéve is.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3105
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 27.

Ajánló

Ezután a bolti közelébe sem fogunk menni. A konyak csodákra képes, ha tartunk a kevés alkoholtól, pikk-pakk forraljuk ki belőle, mielőtt a májkrémhez adnánk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Gyors, egyszerű, és nincs benne guargumi meg a többi 'finomság'...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?