Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykamáj pástétom

Pulykamáj pástétom
Pulykamáj pástétom
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finomságot kacsa- vagy csirkemájjal is elkészíthetjük, a lényeg, hogy jó minőségű alapanyagot használjunk. 

www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat és a tojást vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletre melegedjen.
  2. A vajat kissé olvasszuk meg, hogy puha legyen, de ne olvadjon el teljesen.
  3. A borokat és a borpárlatot, az apróra vágott salottát, zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, tegyük fel forrni, és lassú tűzön főzzük sziruposra (redukáljuk).
  4. A langyos májat, tojást, borredukciót tegyük turmixgépbe, és turmixoljuk egyneművé. Anélkül, hogy kikapcsolnánk a gépet, szép lassan adjuk hozzá a vajat is, sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy sűrű szövésű szűrőn passzírozzuk át. Ha kész, adagoljuk kis méretű csatos üvegekbe.
  6. Öntsünk forró vizet egy tepsibe, hogy az edénykéinket félig ellepje. Fedjük be alufóliával, és 100 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt készítsük el a pástétomot. Akkor vegyük ki, amikor a közepe még kissé remeg.
  • sütési hőfok: 100°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 192
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

májpástétom, Tokajis májpástétom

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1623
pulykamáj 60 dkg
vaj 60 dkg
tojás 6 db
desszertbor 4 dl
vörösbor 3 dl
konyak 0.5 dl
salottahagyma 5 közepes db
kakukkfű 3 szál
fokhagyma 2 gerezd
20 g