r
Nosalty Logó

Májkrém házilag Katicabogaram konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katicabogaram
Májkrém házilag Katicabogaram konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 584 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2339 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3770 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    368 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 584 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15268 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2386 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15080 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    2150 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    1472 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 2339 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1676 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    164 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint felmelegítjük egy lábasban. Ha már elég forró, beletesszük a nagyobb darabokra vágott hagymát, fokhagymát és a paprikát. Körülbelül 15 percig pároljuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a májat és a koktélparadicsomot.
  2. Nem szabad a májnak megkeményednie! Éppen, hogy ne legyen véres, mikor megszúrjuk. Ez úgy 5 perces párolást igényel.
  3. Kézi botmixerrel pürésítjük, és a legvégén fűszerezzük sóval, borssal. Hűtőben tároljuk 2-3 napig. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 50974
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Májkrém házilag Katicabogaram konyhájából
Katicabogaram 38 recept

Nem lehet tudni, mit tesznek a konzerv májkrémbe. Ha magad készíted, amellett, hogy tudod, mik az összetevők, sokféleképpen variálhatod az ízvilágát. Én most egy alapot készítettem, amelyhez bármilyen ízt adhatunk hozzá. Ilyen például a majoránna, kakukkfű, rozmaring. Tehetünk hozzá aszalt szilvát, fehérbort, erős paprikát.

Hozzászólások (3)

Éva-Anyóca

Kedves Katicabogaram! Gratulálok a sok finom recepthez, és a megtisztel? Hét Szakácsa címhez! :) Várom továbbra is a sok finomságot! :) Éva-Anyóca

Katicabogaram

Köszönöm szépen, kedves t?led! :) Bogi

Halfilé

Szia! A margarint lehet helyettesíteni vajjal? ( Margarin ellenes vagyok. :) )

Katicabogaram

Szia! Persze, lehet használni vajat is. S?t kacsazsírral is nagyon finom. Viszont a vajjal lehet keményebb marad a krém, inkább használj kevesebbet. Üdv, Bogi

Halfilé

Köszi a választ. A kacsazsír is nagyon szimpatikus , kipróbálom. :)

zsuzsa.sulyok

Bevallom, én is kacsazsírban szoktam csinálni... A hagymát szálasra vágom, de ugyanígy "dinsztelem" mint te, -ezalatt a májat megszórom, összekeverem, borssal, majorannával... (amikor, a máj kicsit pirult, egy kevéske vörösbort is öntök alá, -az van) A lényeg:-ha kacsazsírban sül,- esetleg próbáljátok ki úgy is, hogy nem "pürésítitek össze". Hanem, csak úgy "belefagy" a h?t?ben a hagymás, b? kacsazsírba a máj. Aztán a hagymás zsírral kent kenyérre lehet "kenni", vagy szeletelni a májat... Ne haragudj Bogi, meg senki se, ---tudom, hogy ez nem pástétom, vagy májkrém. A franciáktól loptam az ötletet. Szerintem, otthoni eszegetésre, így is finom...-nehéz abbahagyni, bocs.

terranova56

Megcsináltam, annyi változtatással, hogy megháromszoroztam a hagymák számát és csak paradicsom s?rímény volt otthon, határozottan jó. üdv: Ticcsi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.