r
Nosalty Logó

Sültkarfiol-krémleves paprikasalsával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vénusz
Sültkarfiol-krémleves paprikasalsával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

karfiolkrémleves

paprikasalsa

összeállítás

Összesen 391 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

karfiolkrémleves

paprikasalsa

összeállítás

Összesen 2363 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

karfiolkrémleves

paprikasalsa

összeállítás

Összesen 78 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 391 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    193.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2555.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1714.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    1111 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    666 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5037 micro
  • β-crypt
    998 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 2363 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

karfiolkrémleves

paprikasalsa

összeállítás

Elkészítés

karfiolkrémleves

  1. A karfiolrózsákat, a nagyobb darabokba vágott hagymát és a fokhagymagerezdeket összeforgatjuk a paprikás olajjal.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, alaposan megsózzuk, majd 190°C-os sütőben fél óra alatt készre sütjük.
  3. A kész, megpuhult és megpirult zöldségeket átszedjük turmixgépbe. Hozzáöntjük a tejszínt, és elkezdjük összeturmixolni, majd fokozatosan öntsünk hozzá annyi vizet, míg számunkra megfelelő állagú lesz, nekünk nagyjából 3dl kellett bele.

paprikasalsa

  1. A háromféle paprikát apróra kockázzuk, a hagymát és a koriandert finomra aprítjuk.
  2. Keverőtálba tesszük a zöldségeket, meglocsoljuk olívaolajjal és limelével, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Alaposan összekeverjük.

összeállítás

  1. A kész krémleves tetejét a paprikasalsával díszítjük, majd megszórjuk pirított tortillával és pirított mandulával.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1050
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sültkarfiol-krémleves paprikasalsával
Vénusz 71 recept

A karfiol az a titkos kedvenc zöldségünk, amitől gyerekként ódzkodtunk, de ma már minden formában odavagyunk érte. Mivel most szezonja is van, igazán érdemes gyakrabban is venni. Ezúttal krémes levest készítettünk belőle, méghozzá főzés nélkül, liszt- és egyéb sűrítőanyagmentesen. A karfiolt és a hagymákat paprikás olajjal forgattuk össze, majd sütőben megpirítottuk - ha épp van lehetőségetek grillezni, nyílt lángra is dobhatjátok. A feltétet kicsit mexikóira hangoltuk, és színes kaliforniai paprikákból készítettünk rá gyors salsát.

Hozzávalók

karfiolkrémleves

paprikasalsa

összeállítás

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek