r
Nosalty Logó

Thai rizses csirkeleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Thai rizses csirkeleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az alapléhez

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az alapléhez

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 3729 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az alapléhez

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 98 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    457 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1293 micro
  • β-karotin
    3339 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    180.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7562.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1842 mg
  • Nátrium
    4600 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2742.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2238 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1173 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    7756 micro
  • β-karotin
    20036 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 3729 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Az alapléhez

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

Az alapléhez

  1. A sült csirkéről leszedegetjük a húst és félrerakjuk. A csontot felrakjuk főni a többi alaplé hozzávalóval, és addig főzzük (forrás után kis lángon csak gyöngyözzön), amíg a csont olyan puha nem lesz, hogy szinte szétomlik a kezünkben, ha kicsit megnyomjuk. Ez akár 6-8 óra is lehet. Leszűrjük.

A leveshez

  1. Amikor a kókusztejet kinyitjuk, a tetején lévő zsiradékot lekanalazzuk, és egy fazékban közepes lángon felhevítjük. Hozzáadjuk a lime héját, a kockára vágott salottát, a durvára vágott koriander szárát meg a curry pasztát. 6-8 percig kevergetjük, belerakjuk a gyufaszálra vágott (szakácsok julienne-re is vághatják, hehe) sárgarépát, a meghámozott kápiát és a felszeletelt gombát. Kevergessük 5 percig.
  2. Öntsük fel a leszűrt alaplével, ízesítsük a halszósszal, a főtt rizst is most adjuk hozzá. További 5 percig főzzük.
  3. Keverjük hozzá a kókusztejet meg a csirke darabkákat, és csak addig főzzük, míg jól átmelegszik és rotyog a leveske.

A tálaláshoz

  1. Ízlés szerint locsoljuk meg limelével, szórjunk rá koriander levelét.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4529
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudom, hogy ez mennyire eredeti recept, mert egy élelmiszer boltban vásároltam ebédre ezt a levest, és annyira ízlett, hogy meg akartam keresni a receptjét az interneten. Igen ám, de ott csak olyat találtam, ami tésztával készült, így kiötlöttem a saját verziómat két receptből, plusz egy sült csirke maradékát is eltüntetve.

Hozzávalók

Az alapléhez

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!