Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültcsirkés-mozzarellás ravioli

Sültcsirkés-mozzarellás ravioli
Sültcsirkés-mozzarellás ravioli
65 perc / előkészület: 50 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az úgy kezdődött, hogy a szokásos reggeli kávézásom közben Stahl Judit műsorát néztem, ahol egy tök egyszerű, ám annál finomabb sült csirkét sütött, amit én másnap reprodukáltam is. A csirke bőre alá volt töltve egy doboz mascarpone, só, bors, bazsalikom (és nálam még  reszelt citromhéj is), így lett megsütve. Őszintén mondom, hogy még ilyen omlós, szaftos, ízletes csirkét nem ettem. No, ennek az egy darab megmaradt melléből némi miegymással ötvözve készült a ravioli tölteléke. Egyszerűen nem lett volna szívem ebek harmincadjára hagyni azt a finom husit.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Dagasztógépben, késes aprítóban, bármiben (még kézzel sem nagy kaland) összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihenni kb. fél órára.
  2. A pihentetett tésztát kinyújtjuk, kb. 10 cm széles, hosszú csíkokra vágjuk.
  3. A tészta egyik, hosszú oldalát megkenjük vízzel vagy tojással, teáskanálnyi kupac tölteléket rakunk úgy 2-3 cm-es hézagokat hagyva a töltelékkupacok között, majd ráhajtjuk a tészta másik felét.
  4. Jól körbenyomkodjuk a levegőt kinyomva belőle, mert akkor nem válik szét. Kockákat vágunk ki belőle, melyet az ujjunk körül hátul összecsippentünk.
  5. Lisztezett tálcára rakjuk, majd a hűtőbe, míg felforraljuk a főzővizet.
  6. Nagy fazékba vizet forralunk, amit sózunk, és a raviolikat 3-3 perc alatt kifőzzük, majd lapáttal kiszedjük, és 1-2 kanál olajon egy felforrósított serpenyőben átforgatjuk, hogy ne ragadjanak össze.

Töltelék

  1. A csirkehúst és a mozzarellát késes aprítóban összedaráljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, olajban eltett aszalt paradicsomot darabolunk bele, s ezt töltjük a tésztába.

Szósz

  1. Egy kanál olívaolajon megpirítunk egy teáskanálnyi lisztet, adunk hozzá sült hagymát, néhány összevágott aszalt paradicsomot, borsot, kevés sót, oregánót, ajvárt, kicsit összepirítjuk, majd felengedjük fél liter passzírozott paradicsomlével.
  2. Összeforraljuk, botmixerrel pürésítjük, balzsamecetet töltünk hozzá. Elég, ha egyet rottyan, és már tálalhatjuk is a raviolik alá.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 440
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés töltött tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Sun, 2017-04-09 07:07

Tegnap elkészítettem, nagyon finom lett, de a főzési idő nekem 10 perc volt. 3 percnél nagyon kemény volt a tészta. A recept többi része és az íze bejött. :-)

519
tojás 2 db
rétesliszt 20 dkg
0.5 kávéskanál
csirkemell filé 25 dkg
mozzarella 125 g
szárított paradicsom 4 db
0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
sült hagyma 2 dkg
olívaolaj 1 ek
finomliszt 1 dkg
ajvár 2 ek
szárított paradicsom 4 db
oregánó 1 tk
bors 0 ízlés szerint
passzírozott paradicsom 5 dl
balzsamecet 1 ek