Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejes fasírt

Tejes fasírt
Tejes fasírt
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék fasírt sosem fogyott el, ezért született ez a recept. Így másnap, melegítve is elfogy, sőt még hidegen is jó.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból a tej, tejföl és sajt kivételével készítsünk a szokásos módon fasírtmasszát.
  2. Formáljunk golyókat és helyezzük egy vajjal kikent üveg vagy kerámia tálba.
  3. Minden golyó tetején készítsünk mélyedést, és tegyünk bele 1-1 kanál tejfölt.
  4. Öntsük fel tejjel a fasírtok derekáig.
  5. Alufóliával letakarva süssük 1 órát, 200 fokon. Nem kell a sütőt előmelegíteni.
  6. Ha megsült, vegyük le a fóliát és pirítsunk a tetejére reszelt, vagy vékonyra szeletelt sajtot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 689
elküldve: 1
receptkönyvben: 212
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Beus

Mióta szakács: 2009.07.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírtgolyók tejben sütve

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zriga
Zriga Tue, 2012-04-10 18:59

Hello Beus! Egyszer már megcsináltam ezt a tejes fasirtot, finom volt!
Most megint nekiállok... Babát várok és rosszul vagyok a zsirszagtól, igy pont jól jön ez a recept mert megörülök egy kis fasirtért!!!
Köszi!
-És áldom a kezedet meg az eszedet, hogy kitaláltad nekünk!!!-
Üdvözlettel:
Zsuzsi

mandaszb
Beus / mandaszb Thu, 2012-04-26 12:28

Szia!
Örülök, hogy ízlett! Sokan idegenkednek tőle az "igazi" fasírthoz való hasonlítás miatt, pedig nincs miért. Én is hasonló cipőben járok úgyhogy megértem a szagokkal kapcsolatos problémád.
Jó főzőcskézést!
Beus

Lucaaa
Lucaaa Mon, 2012-02-20 14:10

Ezt maradék fasírtból is meg lehet csinálni? És úgy meddig kell sütni? Úgy is be fogja szívni a tejet és a tejfölt? Szívesen elkészíteném, mert maradt egy csomó fasírt tegnapról, csak nem tudom, milyen lesz az állaga. Szerinted, Beus?
Üdv: Luca

Lucaaa
Lucaaa Mon, 2012-02-20 14:32

Hm, átértelmeztem a story-dat, és rájöttem, h talán te nem is maradék fasírt felhasználáshoz találtad ki a receptet. Félreértettem, bocsi. Azért ha szerinted ez működik megmaradt fasírtból is, szólj :)

mandaszb
Beus / mandaszb Tue, 2012-02-21 09:34

Szia!
Ezt a variációt nem próbáltam még, de szerintem nem igazán alkalmas ez a módszer a megmaradt fasírt "felfrissítésére".
Beus

Gombicsek
Gombicsek / Gombicsek Thu, 2011-08-18 17:58

Megcsináltam és még az amúgy mindent kritizáló anyósom is szó nélkül megette!:))) Gratula Beus!

mandaszb
Beus / mandaszb Thu, 2011-08-18 18:50

Örülök, hogy sikerélményhez juttatott a receptem! A lenyűgözött anyós az igazi dicséret. :-)

Hófehérke
Hófehérke / Hófehérke Fri, 2010-08-06 12:10

A család kedvence lett! :-)
Én ugyan csirkemellből sütöttem, mert nálunk az a sláger, de egyáltalán nem volt száraz, épp ellenkezőleg. Isteni! Már többször is megsütöttem, dob rajta, ha petrezselyemmel, vagy más-más zöld fűszerrel ízesítem.

loncsi
loncsi Sun, 2010-02-28 22:45

Kedves Baba!

És ez így megsül, hmmmmmm, tök jó, ki fogom próbálni!:()

Üdv loncsi

631
darált sertéshús 50 dkg
kenyér 25 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tej 2 dl
tejföl 150 g
füstölt sajt 10 dkg
vaj 1 ek