Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült tarja zöldbabbal és kelbimbóval

Sült tarja zöldbabbal és kelbimbóval
Sült tarja zöldbabbal és kelbimbóval
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a sült tarját mindig egy kicsit szaftosabbra készítem, mert nem szeretem, ha kiszárad a hús...

Ezért ajánlok ebben a receptben is feltétnek egy kis pirított hagymás szalonnát, hogy a hús felmelegítés után se legyen száraz :)

hozzávalók / 4 adag

Sült tarja

Zöldség

Szólj hozzá!

elkészítés

Sült tarja

  1. Kb. másfél centis szeletekre vágjuk a tarját, a széleit beirdaljuk, hogy sütés közben ne ugorjon össze a húsunk. Sózzuk, borsozzuk, egy kis ételízesítővel fűszerezzük a tarjákat.
  2. A szalonnát és a hagymát cikkekre vágjuk, zsiradékon dinsztelni kezdjük kb. 4-5 percig. Mikor az olajunk felforrósodott, rádobjuk a húst, és 2-2 perig pirítjuk mindkét oldalát. (Amíg egy kis kérge nem lesz.)
  3. Majd kb. egy fél deci vegetás vízzel felöntjük, addig, amíg el nem lepi. Ilyenkor tesszük bele a pirospaprikát és a köménymagot, majd fedő alatt puhára pároljuk kb. 15-20 perc alatt. Néha megfordítjuk a húsokat. A lábasban a szalonnát és a hagymát próbáljuk úgy elhelyezni, hogy a hús felett legyen, hogy még véletlenül se égjen oda.
  4. Villával ellenőrizzük a hús puhaságát, ha megfelelőnek találjuk, akkor fedő nélkül magas lángon pirítani kezdjük, addig, míg kevés szaftja marad csak. A húst is hagyjuk egy picit, hogy néhol odakapjon.
  5. A húst egy kis szafttal és a feltéttel a tetején tálaljuk.

Zöldség

  1. Közben a kelbimbót és zöldbabot párolni kezdjük, kevés vajat és sót teszünk rá. (Néha szoktam használni valamilyen zöld fűszert, esetleg gyömbért vagy citromos fűszerkeveréket.)
  2. A párolt zöldségre még egy kis vajat tehetünk, hogy krémesebb legyen. Friss petrezselyemmel szórjuk meg a kész ételt. Jó étvágyat kívánok! :)
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 9 292
elküldve: 4
receptkönyvben: 98
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsi :)

Mióta szakács: 2015.10.20.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarja sütve, sült tarja vajas zöldségkörettel, sült hús zöldbabbal és kelbimbóval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

655
sertéstarja 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 kávéskanál
császárszalonna 80 g
vöröshagyma 2 közepes db
sertészsír 2 ek
víz 0.5 dl
köménymag 1 késhegynyi
fűszerpaprika 2 teáskanál
petrezselyem 4 szál
kelbimbó 40 dkg
zöldbab 40 dkg
vaj 2 ek
0 ízlés szerint