r
Nosalty Logó

Sült tarja zöldbabbal és kelbimbóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ancsi :)
Sült tarja zöldbabbal és kelbimbóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sült tarja

Zöldség

Összesen 651 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sült tarja

Zöldség

Összesen 2605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sült tarja

Zöldség

Összesen 132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    801 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2051 micro
Összesen 651 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.1 g

Zsír

  • Összesen
    183.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4416.9 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2092 mg
  • Nátrium
    1214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1422.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    366 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    857 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    3202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8206 micro
Összesen 2605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Sült tarja

Zöldség

Elkészítés

Sült tarja

  1. Kb. másfél centis szeletekre vágjuk a tarját, a széleit beirdaljuk, hogy sütés közben ne ugorjon össze a húsunk. Sózzuk, borsozzuk, egy kis ételízesítővel fűszerezzük a tarjákat.
  2. A szalonnát és a hagymát cikkekre vágjuk, zsiradékon dinsztelni kezdjük kb. 4-5 percig. Mikor az olajunk felforrósodott, rádobjuk a húst, és 2-2 perig pirítjuk mindkét oldalát. (Amíg egy kis kérge nem lesz.)
  3. Majd kb. egy fél deci vegetás vízzel felöntjük, addig, amíg el nem lepi. Ilyenkor tesszük bele a pirospaprikát és a köménymagot, majd fedő alatt puhára pároljuk kb. 15-20 perc alatt. Néha megfordítjuk a húsokat. A lábasban a szalonnát és a hagymát próbáljuk úgy elhelyezni, hogy a hús felett legyen, hogy még véletlenül se égjen oda.
  4. Villával ellenőrizzük a hús puhaságát, ha megfelelőnek találjuk, akkor fedő nélkül magas lángon pirítani kezdjük, addig, míg kevés szaftja marad csak. A húst is hagyjuk egy picit, hogy néhol odakapjon.
  5. A húst egy kis szafttal és a feltéttel a tetején tálaljuk.

Zöldség

  1. Közben a kelbimbót és zöldbabot párolni kezdjük, kevés vajat és sót teszünk rá. (Néha szoktam használni valamilyen zöld fűszert, esetleg gyömbért vagy citromos fűszerkeveréket.)
  2. A párolt zöldségre még egy kis vajat tehetünk, hogy krémesebb legyen. Friss petrezselyemmel szórjuk meg a kész ételt. Jó étvágyat kívánok! :)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 32679
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ancsi :) 22 recept

Én a sült tarját mindig egy kicsit szaftosabbra készítem, mert nem szeretem, ha kiszárad a hús... Ezért ajánlok ebben a receptben is feltétnek egy kis pirított hagymás szalonnát, hogy a hús felmelegítés után se legyen száraz :)

Hozzávalók

Sült tarja

Zöldség

Címlapról ajánljuk

További cikkek