Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Batyus sült tarja

Batyus sült tarja
Batyus sült tarja
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm ajánlotta ezt a gyorsan összeállítható, ötletes, tarjás batyut, amiben az ízek tökéletesen összesülnek. Köszönet neki érte!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A szeletek közé tehetünk pár karika paradicsomot és/ vagy paprikát is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
  2. A hagymát vékonyan felkarikázzuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréssel).
  4. Pár kanálnyi olajon 1-2 perc alatt megpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát.
  5. Alufóliából egy nagy, többrétegű batyut készítünk, az alját picit megolajozzuk, majd ráteszünk egy-egy szelet tarját. Rákenünk 1 ek mustárt, sózzuk, borsozzuk, elrendezünk rajta pár karika hagymát és szalámit, majd rárakunk egy újabb szelet húst, és így haladunk tovább, míg a hozzávalók el nem fogynak.
  6. Az alufóliát légmentesen becsomagoljuk a hús körül, sütőrácsra emeljük, és kb. 1,5 órára betesszük sülni.
  7. Óvatosan kibontjuk a csomagot, peremeit felhajtogatjuk, a húst megszórjuk a reszelt sajttal, és újabb kb. 10 perc alatt rápirítjuk a forró sütőben.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 130 726
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 672
elkészítve: 62/83
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás-mustáros tarja alufóliában sütve, mustáros tarja hagymával és szalámival sütve, Márta-szelet

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laura-mona
laura-mona Sat, 2014-10-18 13:31

Kedves mignon!
A recepteddel taroltam! Párszor elkészítettem már! Nagyon bejön itthon! Köszönöm!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Mon, 2014-01-06 14:55

Nagyon finom lett. Szalámi helyett kevés bacont és kolbászt tettem bele. Külön csomagolva minden szelet sajtos volt Köszi a receptet. Zsuzsa

melinda0403
melinda0403 Sun, 2013-01-27 13:40

Most készítettem másodszor,nagyon finom!!!Én bacon-t teszek bele,hagymával és szeletelt sajttal.Nem volt itthon alufóliám,ezért sütőzacskóba tettem. Ezután mindig így fogom sütni,szerintem jobb,és közben lehet látni,ahogy sül.

mignon
Mignon / mignon Sun, 2013-01-27 21:10

Kedves Melinda!
Nagyon örülök, hogy ízlett! :)
Köszi a sütőzacskós ötletet, ki fogom próbálni!
Szép estét:
Mignon

Ilonka57
Ilonka57 Sun, 2012-03-18 14:36

Elkészítettem a batyus husit, de én adagonként csomagoltam. Nagyon ízlett az egész családnak! Köszi a finom receptet!

mignon
Mignon / mignon Mon, 2012-03-19 12:37

Kedves Ilonka!
Igazán örülök neki és köszönöm a visszajelzésed! :)
Szép napot, üdv:
Mignon

lindani
lindani Wed, 2012-02-15 15:53

Hahó! Köszi a receptet, már itt merenget, hogy mi a bánatot csináljak 3 szelet tarjából. Aranybányába botlottam Köszi Éva

mignon
Mignon / mignon Sun, 2011-12-04 23:05

Kedves Szandi!
Én eddig így készítettem, azért viszonylag vastag husiknak kell megsülniük.
De természetesen itt is sok függ a sütőtől, ezért 1 óra után megkukucskálhatod őket egy ellenőrzés erejéig! :)
Remélem ízleni fog, üdv:
Mignon

marusko
marusko Fri, 2011-12-02 19:38

én is szoktam ilyet késziteni ,csak minden adagot külön külön és burgonyát karikára felszeletelve a hús alá rakom és úgy sütöm készre,nagyon finom :)

mignon
Mignon / mignon Sun, 2011-12-04 23:07

Kedves marusko!
Igen, ez így még praktikusabb, mert akkor tálaláskor mindenki kaphat egy batyut a tányérjára és nem csak a felső első adag lesz sajtos! :)
Köszönöm a hozzászólásod, üdvözöllek:
Mignon

galbirom
Melinda / galbirom Sun, 2011-10-09 13:10

Két csomagot készítettem egy kolbászosat és egy padlizsánosat. (gombát akartam beletenni, de nem volt itthon...) Külön tepsiben sütöttük hozzá a krumplit. Isteni lett, mindenki telezabálta magát....

mignon
Mignon / mignon Thu, 2011-08-18 13:10

Kedves szabob!
Ennek igazán örülök, köszi a pozitív visszajelzést!
Ami a több hagymát illeti: még jó, hogy néha véletlenül alakítunk így a recepteken, mert így válnak egyre fincsibbé! :)
Üdv:
Mignon

szabob
szabob Thu, 2011-08-18 11:25

Sziasztok!

Ez egy jó kis recept. Úgy alakult, hogy este sütöttem meg másnap ebédre. Így is fincsi volt, de talán frissen még jobb lett volna. Kicsit több hagymát daraboltam a szükségesnél, ezért a maradékot is beletettem a batyuba a husik mellé. Legközelebb már direkt sok hagymával fogom készíteni. Köszönöm szépen.
Üdv.:
szabob

mignon
Mignon / mignon Mon, 2011-08-15 23:19

Kedves melodyera!
Pazar ételről pazar vélemény, köszönet érte neked! :)
További jó sütés-főzést, lassan 1,5 éves kiskuktád is besegíthet! :)
Üdv:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Mon, 2011-08-15 23:07

Kedves sutimami!
Na igen, a sajtos felső husi... :) Hogy is lehetne igazságot tenni? Talán ha a szeletek közé is teszel sajtot vagy ha az egy főre szánt adagokat külön-külön kis batyukba csomagolod be és akkor azt gusztán tányérra is lehet tenni mindenkinek! :)
Remélem elkészíted és ízleni fog! :)
Üdv:
Mignon

sutimami
sutimami Sun, 2011-07-31 17:23

Sziasztok.....én még új vagyok itt, és csak csodálom a sok finomságot..nagyon tetszik ez a husi, és el is fogom készíteni, de azt nem tudom, hogyan kell tálalni..buta kérdés? Szeletelni kell mint a tortát, vagy sorban szedjük le a husit......hmmm...ha igen, akkor a teteje..a sajtos...az lesz a leg finomabb.....hahah

melodyera
melodyera Wed, 2011-07-20 21:35

Nem vagyok nagy konyhatündér, de amikor kész lett ez a csoda és a családommal ( férjemmel és két pici gyermekkel) megkóstoltuk, étteremben éreztük magunkat. Mintha nem is én csináltam volna... A recept tökéletes, érthető, könnyű. A husi laktató, hihetetlenül omlós és az íze...pazar. Én csak annyit változtattam hogy bacon szalonnával csináltam, de szalámival is ki fogom próbálni...Körítésnek karikákra vágott sült krumplit, egyenként kisütve, tálaltam. A kedvenc receptjeim közé került ez a recept. A másfél éves kisfiam egyenesen rajong, ááááhhh...KÖSZÖNÖM!!!

kishunya
kishunya Mon, 2011-02-21 13:21

Elkészítettem! Isteni lett! Omlós, igazán ízletes húsétel.
Köszönöm!

mignon
Mignon / mignon Wed, 2011-01-12 18:44

Kedves Mónika!
Szerintem amilyen éppen van otthon... mert bármilyennel nagyon finom.
(mi pl. csípőssel is nagyon szeretjük!:)
Üdv:
Mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-25 11:05

Milyen szalámibol jo csinálni;;;;;

AranyásznéSzilágyi Julianna
AranyásznéSzilágyi Julianna Mon, 2010-07-19 14:11

Lehet krumplit karikázni bele, füstölt szalonnát,virslit,és amennyit egy személyre gondolunk, azt becsomagolni, lehet sütőben, vagy grill rácson sütni, fantázia szerint!

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-06-10 11:22

Most sül ! Én szalámi helyett bacon szalonnát raktam bele . Majd írok , hogy milyen lett !! Üdv Edit

mignon
Mignon / mignon Tue, 2010-01-19 14:07

Szia vadalma!
Remélem finom lett! Igen, én kétszer szoktam, főleg ha kicsit vastagabbak a szeletek, de ez ízlés dolga... ezen biztos nem múlt a husi sikere!!
Üdv:
mignon

vadalma
vadalma Sat, 2010-01-16 14:29

A húst tényleg kétszer kell sózni és borsozni? Én csak egyszer csináltam, most sül.....

mignon
Mignon / mignon Fri, 2010-01-15 14:09

Bohém csípős kolbásszal készítettem, de igazából bármilyen szalámi vagy kolbász jó hozzá!
Üdv:
mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-01-15 11:53

Szia!
A látvány magáért beszél, biztosan nagyon fincsi, el fogom készíteni. Egy kérdésem van, milyen szalámit teszel a húsok közé?

830
sertéstarja 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
mustár 3 ek
szalámi 12 dkg
napraforgó olaj 4 ek
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint