Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült pudingos meggyes

Sült pudingos meggyes
Sült pudingos meggyes
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Osztrák szomszédainknál kostóltam ezt a sütit, és nagyon megízlett. Az egyik bevásárlóközpont fagyasztott részlegén árulnak szinte ugyanilyent. 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskota hozáavalóit összekeverjük, egy kapcsos tortaformat sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beletöltjük. Előmelegített sütőben 15 percet elősütjük.
  2. 3,5 dl tejben a cukorral felfőzzük a vaníliapudingot. A tűzről levéve belekeverjük a creme fraiche-t (vagy tejfölt).
  3. Az elkészült pudingkrémet a félkész piskótára öntjük, megszórjuk meggyel.
  4. További 25-30 percet sütjük.
  5. Jól behűtve szeleteljük!
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 361
elküldve: 13
receptkönyvben: 678
elkészítve: 21/44
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
38 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: osztrák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes piskóta, meggyes torta, piskótás gyümcsölcstorta

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bbarbye
bbarbye / Bbarbye Sat, 2015-06-27 21:51

Most készült el, még nem teljesen hűlt ki, de persze megkóstoltuk és Isteni! :) Nagyon könnyű süti (és megsütni és egyszerű :D ), biztosan fogom még készíteni, más gyümölcsökkel is. Köszönet a receptért :)

.Sophie.
.Sophie. / .Sophie. Sun, 2012-08-26 15:13

Az enyém most került ki a sütőből, barackkal készítettem. Már alig várom, hogy kihűljön :)

szteri
szteri / szteri Sun, 2012-08-26 23:19

Kedves Sophie! Biztos barackkal is nagyon finom!! A varakozas, mig jol kihül, az a legnehezebb :)

ubi00
ubi00 Thu, 2012-06-21 15:58

Szia Szteri!Ez vajon az én kedvenc tortám egy négybetűs áruházláncból? Nincs meg véletlenül az almás variáció is? az is isteni...

szteri
szteri / szteri Fri, 2012-06-22 21:14

Szia!
Elküldtem a Sült almas pudingos receptet a cimedre, szep hetveget! Szteri

szteri
szteri / szteri Thu, 2012-06-21 20:55

Szia Ubi00!
Szerintem igen, ez az :D
Az almas variacio is megvan, szivesen elküldöm a receptet email-ben. Csak kell a cimed!
En is nagyon szeretem az almast is, ha legközelebb megsütöm, lefenykepezem, es felrakom ide. Varom a cimed, es küldöm a receptet :)) Szteri

Anita60
Anita60 Sat, 2012-04-14 08:49

Ha dupla adagot készítenék,az nagyon sok lenne?
Mekkora a torta forma mérete?

szteri
szteri / szteri Sat, 2012-04-14 10:35

Szia Anita60!
Az en tortaformam 24 cm atmeröjü, amiben keszitettem, a tepsi meretehez oda is irtam. A dupla adag szerintem a 26 cm atmeröjübe jo lenne :)

padrin
padrin Thu, 2012-04-12 13:50

Biztos nagyon fini már elkészítettem alig várom rendesen kihüljön !

szteri
szteri / szteri Tue, 2012-04-10 16:33

Szia Nutria! Igen finom a süti es gyors is elkesziteni. De mindenkepp jol hütsd be, mielött szeleteled, hogy a pudingos krem szilard legyen!!! Szteri

979
tojás 3 db
finomliszt 18 dkg
vaj 18 dkg
cukor 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3.5 dl
cukor 3 ek
crème fraîche 150 g
meggy 350 g