Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-tejfölös süti

Meggyes-tejfölös süti
Meggyes-tejfölös süti
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valami édeset szeretnénk enni, akkor mindig ezt sütöm, mert aránylag gyorsan is kész van, meg egy tepsi süti fél óra alatt elfogy nálunk este. Egyszer a kisfiamnak csináltam meg, mint szülinapi tortát.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztának valókat sima tésztává összedolgozzuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük. Majd 1 cm vastagra nyújtjuk, és kivajazott tepsibe tesszük. (Figyeljünk arra, hogy a tepsi alját teljesen kitöltse.)
  2. Megfőzzük a pudingot, a még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Végül a lecsöpögtetett meggyet rászórjuk.
  3. Előmelegített sütőben sütjük.
  4. Míg sül, a meggyléből és a zselatinból elkészítjük az öntetet a tetejére. Ha megsült, várunk vele egy kicsit, és utána öntsük rá a zselatinos meggylevet.

  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 595
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsy85

Mióta szakács: 2011.07.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyzselés-pudingos sütemény, meggyes-pudingos torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edit0319
edit0319 Mon, 2011-11-14 12:32

Én tepsiben készítettem el, úgy is nagyon finom és mutatós süti lett belőle.

moncsy85
Moncsy85 / moncsy85 Sat, 2011-11-12 23:03

Én onnan szoktam tudni, hogy megsült, hogy megváltozik a krém állaga. Nem nagyon csak egy kicsit. Meg a széle kezd egy picit barnulni akkor már tuti jó. A gyümölcs nem süllyed bele. Szépen megmarad a tetején.

dorcs
dorcs Sat, 2011-11-12 19:49

Két kérdésem lenne: Honnan lehet tudni, hogy a tejfölös-pudingos rész megsült? Ill.: a meggy belesüllyed a krémbe sütés közben, vagy nem?

850
margarin 10 dkg
finomliszt 20 dkg
cukor 8 dkg
sütőpor 1 kk
tojás 1 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 3 ek
tejföl 350 g
meggy 25 dkg
meggylé 0.5 l
zselatin 40 g