r
Nosalty Logó

Sült oldalas petrezselymes borsófőzelékkel

NS
Sült oldalas petrezselymes borsófőzelékkel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húshoz

Főzelékhez

1045
Kalória
46.8g
Fehérje
35.1g
Szénhidrát
79.4g
Zsír
326.9g
Víz
260.4g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
14.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Főzelékhez

Összesen 1045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Főzelékhez

Összesen 3134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Főzelékhez

Összesen 176 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1622.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    326.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2916 micro
Összesen 1045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    238.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    781 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4868 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    2061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    980.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1716 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8748 micro
Összesen 3134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. Megmossuk a húst, és a csontok között feldaraboljuk. Ételízesítővel megszórjuk (a képen látható húsra kb. 1/2 tk ételízesítőt szórtam, és azt dörzsöltem el mind két oldalán), és a nyomott fokhagymával jól bedörzsöljük mindenhol.
  2. Egy tepsibe tesszük, és egy kis vizet öntünk alá. Alufóliával lefedjük, és kis lángon (rovátkás a mérőnk, hőfokot nem tudok mondani) 30 percig pároljuk.

Főzelékhez

  1. Föltesszük a megmosott borsót főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Beletesszük a sót, a cukrot, és felforraljuk. A tejfölt és a lisztet egy habverő segítségével csomómentesen elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett a borsóhoz csurgatjuk. Ha besűrűsödött, akkor elkeverjük benne a petrezselymet.
  2. A húsról a fóliát levesszük, és pirulásig sütjük (30 perc).
  3. Jó étvágyat kívánok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Nagyon finom, egyszerű étel, és még laktató is.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek