Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült lazac rizságyon

Sült lazac rizságyon
Sült lazac rizságyon
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyed és ízletes halas fogás.

hozzávalók / 2 adag

A tonhalhoz

A bazsalikomos joghurtszószhoz

ajánlat

Ez a recept eredetileg csak egy bazsalikomos olívaolajjal van, de én túl száraznak találtam az ételt, így ezt belekevertem a joghurtba. Így mindjárt más! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
  2. A lazacot sózzuk, borsozzuk, és előmelegítjük a sütőt.
  3. Egy edényben felmelegítünk egy kis olajat, hozzáadjuk a rizst, majd a bort és a levest. Lassú tűzön megfőzzük, és mikor már félig kész, hozzáadjuk a rebarbarát, és puhára főzzük őket. Végül belekeverjük a crème fraîche-t, és fűszerezzük sóval, borssal.
  4. A hal szebbik oldalával felfele megsütjük egy kis olajban, majd a sütőbe tesszük, és 10 perc alatt megsütjük.
  5. A rizottót felhalmozzuk a tányérra, ráfektetünk 1 szelet halat, és meglocsoljuk a szósszal.
  6.  A bazsalikomos joghurtszószhoz 2 ek bazsalikomot elkeverünk 1 ek olívaolajjal, egy csipet sóval, kis citromlével és a joghurttal.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 350
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grillezett lazacfilé rizottóval, grillezett lazacfilé rebarbarás rizskörettel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-21 05:14

Valahogy nem tudom rizzsel elkepzelni ezt a finom halat, bocsi hogy ezt irom, isteni finom vegyes nyers zoldesegekkel, salatakkal.

611
lazac 20 dkg
rebarbara 1 közepes szár
rizs 150 g
fehérbor 2 dl
csirke alaplé 0.5 dl
crème fraîche 2 dkg
olívaolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 2 ek
olívaolaj 1 ek
1 csipet
citromlé 1 teáskanál
joghurt 1 dl