r
Nosalty Logó

Sült lazac rizságyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült lazac rizságyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tonhalhoz

A bazsalikomos joghurtszószhoz

Összesen 611 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tonhalhoz

A bazsalikomos joghurtszószhoz

Összesen 1219 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tonhalhoz

A bazsalikomos joghurtszószhoz

Összesen 139 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 611 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1673.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    872 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 1219 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

A tonhalhoz

A bazsalikomos joghurtszószhoz

Elkészítés

A tonhalhoz

  1. A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
  2. A lazacot sózzuk, borsozzuk, és előmelegítjük a sütőt.
  3. Egy edényben felmelegítünk egy kis olajat, hozzáadjuk a rizst, majd a bort és a levest. Lassú tűzön megfőzzük, és mikor már félig kész, hozzáadjuk a rebarbarát, és puhára főzzük őket. Végül belekeverjük a crème fraîche-t, és fűszerezzük sóval, borssal.
  4. A hal szebbik oldalával felfele megsütjük egy kis olajban, majd a sütőbe tesszük, és 10 perc alatt megsütjük.
  5. A rizottót felhalmozzuk a tányérra, ráfektetünk 1 szelet halat, és meglocsoljuk a szósszal.
  6. A bazsalikomos joghurtszószhoz 2 ek bazsalikomot elkeverünk 1 ek olívaolajjal, egy csipet sóval, kis citromlével és a joghurttal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 18158
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 03.

Ajánló

Ez a recept eredetileg csak egy bazsalikomos olívaolajjal van, de én túl száraznak találtam az ételt, így ezt belekevertem a joghurtba. Így mindjárt más! 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Könnyed és ízletes halas fogás.

Hozzávalók

A tonhalhoz

A bazsalikomos joghurtszószhoz

Címlapról ajánljuk

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.

Lakos Benedek

További cikkek