r
Nosalty Logó

Karácsonyi lazac

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
P.
Karácsonyi lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 351 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1405 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 61 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98222.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    97149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 351 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392891.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2767 mg
  • Nátrium
    388598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1021.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    4350 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 1405 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17045.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    16859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk apróra a zöldfűszereket.
  2. A tojásfehérjét egyenkéntkeverjük a sóhoz, hogy egy ragacsos, malter sűrűségű, de még jól tapasztható masszát kapjunk. Ha nincs szükség a harmadikra,ne adjuk hozzá. Ez a só szemcséinek méretétől függ.Minél finomabb a só, annál több fehérjét igényel.
  3. A lazacot fektessük tepsibe, a kerámia sütőforma még jobb. Béleljük ki sütőpapírral (akkor nem kell utána az odasült só maradékát fejszével leszedni a tepsiről...).
  4. Nyissuk szét, a belsejét szórjuk meg kevés sóval. Rakjuk meg a zöldfűszerekkel, majd hajtsuk vissza. A hal elején a húst fedjük le egy darabka sütőpapírral, hogy ne érintkezzen közvetlenül a sókéreggel.
  5. Kezdjük el befedni. Nagyon fontos!!! Ne legyen a sóréteg fél centinél vastagabb, különben a só belül morzsás marad, a húshoz tapad, és ehetetlenné teszi. A lényeg, hogy a sókéreg teljesenkeményre tudjon sülni. Ehhez pedig, vékonynak kell lennie.
  6. Ha befedtük az egészet, mehet a sütőbe, 200 fokra legalább.Kb. fél óra alatt kész, de az is jel, ha már érezzük a hal illatát.
  7. Ha kész, fejtsük le róla a kérget, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 112926
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 01.

Ajánló

 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ne féljünk az elkészítésétől. A halat összerakni kb. 10 percet vesz igénybe, aztán már tolhatjuk is a sütöbe. Kimondottan az ünnepekre való. Főleg azoknak, akik nem akarnak órákat bajlódni azzal, hogy valami rettentő újat és különlegeset tegyenek az asztalra, amivel aztán elmegy az egész nap.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.