r
Nosalty Logó

Karácsonyi lazac

P.
Karácsonyi lazac
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

351
Kalória
55.3g
Fehérje
4g
Szénhidrát
11.6g
Zsír
255.4g
Víz
115g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
237.6mg
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1405 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98222.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    97149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    255.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 351 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392891.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2767 mg
  • Nátrium
    388598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1021.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    4350 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 1405 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17045.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    16859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. Vágjuk apróra a zöldfűszereket.
  2. A tojásfehérjét egyenkéntkeverjük a sóhoz, hogy egy ragacsos, malter sűrűségű, de még jól tapasztható masszát kapjunk. Ha nincs szükség a harmadikra,ne adjuk hozzá. Ez a só szemcséinek méretétől függ.Minél finomabb a só, annál több fehérjét igényel.
  3. A lazacot fektessük tepsibe, a kerámia sütőforma még jobb. Béleljük ki sütőpapírral (akkor nem kell utána az odasült só maradékát fejszével leszedni a tepsiről...).
  4. Nyissuk szét, a belsejét szórjuk meg kevés sóval. Rakjuk meg a zöldfűszerekkel, majd hajtsuk vissza. A hal elején a húst fedjük le egy darabka sütőpapírral, hogy ne érintkezzen közvetlenül a sókéreggel.
  5. Kezdjük el befedni. Nagyon fontos!!! Ne legyen a sóréteg fél centinél vastagabb, különben a só belül morzsás marad, a húshoz tapad, és ehetetlenné teszi. A lényeg, hogy a sókéreg teljesenkeményre tudjon sülni. Ehhez pedig, vékonynak kell lennie.
  6. Ha befedtük az egészet, mehet a sütőbe, 200 fokra legalább.Kb. fél óra alatt kész, de az is jel, ha már érezzük a hal illatát.
  7. Ha kész, fejtsük le róla a kérget, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p

Ne féljünk az elkészítésétől. A halat összerakni kb. 10 percet vesz igénybe, aztán már tolhatjuk is a sütöbe. Kimondottan az ünnepekre való. Főleg azoknak, akik nem akarnak órákat bajlódni azzal, hogy valami rettentő újat és különlegeset tegyenek az asztalra, amivel aztán elmegy az egész nap.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek