r
Nosalty Logó

Lencse friss sajttal

8zsuzsa8
Lencse friss sajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

636
Kalória
28.1g
Fehérje
70.5g
Szénhidrát
27.4g
Zsír
188.3g
Víz
70.5g
Koleszterin
10.9g
Élelmi rost
18.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2548 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1628.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 636 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6514 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1313 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    3299 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    282.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    753.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    602 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1445 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1995 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3487 micro
Összesen 2548 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A lencsét előző este beáztatjuk a húslevesbe (én erőleveskockából csináltam).
  2. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
  3. A hagymát, a paprikát, az almátmegtisztítjuk, apró kocákra vágjuk.
  4. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a vajon kisütjük.
  5. Hozzáadjuk a burgonyát, és együtt pirítjuk.
  6. Ha a burgonya már színt kapott, hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, az almát, és pár percig együtt pirítjuk.
  7. Hozzáadjuk a lencsét a levessel együtt. Puhára főzzük (30-40 perc)
  8. Gyakran kavargassuk, ha elfőné a levét, vízzel pótoljuk.
  9. Ha puha a lencse, belekeverjük a friss sajtot.
  10. Ízlés szerint sózzuk, ízesítjük a provence-i fűszerkeverékkel, ecettel, mézzel, frissen őrölt borssal.
  11. Összerottyantjuk. Sűrű, de jól kanalazható állagúnak kell lennie.
  12. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott metélőhagymával. Friss kenyérrel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 50 p

Nagyon szeretem a lencsét. Mindig vadászom az új lencsés ételekre. Erre az osztrák Gusto lapban bukkantam. Állítólag francia eredetű.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek