Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsefőzelék Márti konyhájából

Lencsefőzelék Márti konyhájából
Lencsefőzelék Márti konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszterkor egy "muszáj", de egyébként is egyik kedvenc a lencse! Szeretem variálni, mint két már feltett receptem is bizonyítja.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízlés szerint csavarhatunk még bele citromlevet, ez esetben tegyünk bele ízlés szerinti barna cukrot. Mielőtt berántjuk, már ne legyen rajta sok víz, így nem kell hozzá sok liszt és zsír, és a saját ízek dominálnak, nem pedig a rántásé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét szűrőben alaposan megmossuk. 1 csapott ek libazsírt felmelegítünk, belekeverjük a lencsét, és annyi vízzel felöntjük, hogy ca. 3 ujjnyira elfedje. Felforraljuk, és hozzátesszük az ételízesítőt, a babérlevelet, a hagymát, az almaszeleteket, a citromkarikát, a csipet fahéjat, ízlés szerint beleőröljük a borsot.
  2. Pároljuk az egészet közepes lángon, ca. 60 percig. Időnként kevergessük meg, és öntsünk rá vizet, ha ez elfőtt róla. Ha már megpuhult, berántjuk ízlés szerinti sűrűségűre.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 641
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: újév

egyéb elnevezések

lencsefőzelék citrommal, lencsefőzelék fahéjjal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

299
lencse 250 g
babérlevél 1 db
citrom 0.1 db
alma 0.25 db
vöröshagyma 0.5 kis db
fekete bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 ek
0 ízlés szerint
fahéj 1 csipet
libazsír 1.5 ek
finomliszt 2 csapott ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 1 l