Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült hús káposztával és almával

Sült hús káposztával és almával
Sült hús káposztával és almával
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma jön haza a nagyfiam, minden egyes alkalommal sült hús-párolt káposzta-knédli a kívánsága. Most viszont nem külön pároltam a káposztát, hanem egyben sütöttem  a hússal, tepsiben.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát egy kicsit áztassuk ki, ha túl savanyú lenne.
  2. Az almát vágjuk cikkekre, nem kell meghámozni.
  3. A tepsit rakjuk ki almával, erre szórjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg köménymaggal.
  4. A húst sózzuk, borsozzuk, és a káposztára rakjuk. Leöntjük olajjal, és lefedve előmelegített sütőbe tesszük sülni.
  5. Ha megsült a hús szedjük ki, a káposztát kevés cukorral, sóval, borssal és pici ecettel vagy citromlével ízesítsük. Knédlivel kitűnő.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 001
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsiben sült káposztás sertéshús, almás-káposztás sertéslapocka, csőben sült almás-káposztás sertéshús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

796
savanyú káposzta 50 dkg
sertéslapocka 1.5 kg
alma 4 közepes db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
cukor 1 teáskanál
ecet 1 tk