r
Nosalty Logó

Tepsiben sült csirke sajtpanírban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tepsiben sült csirke sajtpanírban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1125 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4500 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2353.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1125 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.1 g

Zsír

  • Összesen
    309.6 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9415.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    2509 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    3380 mg
  • Nátrium
    2830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1221.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2010 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1996 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 4500 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk, a darabokat alaposan besózzuk.
  2. A tepsit kikenjük vajjal, és beszórjuk zsemlemorzsával.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. A csirkedarabokat beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és a reszelt sajtba (mintha paníroznánk, csak zsemlemorzsa helyett sajtot használunk), és belefektetjük őket a zsemlemorzsás tepsibe.
  5. A tejszínben elkeverjük a szerecsendiót, és evőkanállal egyenletesen a sajtos csirkedarabok tetejére kanalazzuk (nem kell, hogy ellepje!).
  6. A tepsit lefedjük a tetejével, vagy ha nincs, akkor alufóliával, és előmelegített sütőben kb. fél órán át sütjük.
  7. Egy villával megszúrjuk a legvastagabb csirkedarabot (pl. a combot), és ha puhának találjuk, levesszük a fedőt/fóliát, és tovább sütjük, amíg a sajt meg nem pirul (még kb. fél óra).
  8. Főtt rizzsel, krumplipürével vagy csak salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 572
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 71628
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.

Ajánló

Nagyon kiadós, laktatós, nagyétkűeknek ajánlom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyósom receptje, de nem lehetett nem beleszeretni. :-)

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

Igen, ismerem a receptet, de én még csak szelet húsokkal készítettem......... Nagyon-nagyon finom, laktató és ideális vendégváró.

Törölt felhasználó

Kedves Dugo, én is próbáltam így, de szerintem finomabb a b?rös csirkedarabokkal, mint pl. száraz csirkemellel. :-)

Edit

Kedves Titty! Üdv közöttünk:)) Nagyon jónak ígérkezik az els? recepted:))) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki. Biztos kipróbálom.

Eleison

Most fogom elkészíteni, annyi variálással, hogy szerecsendió helyett fokhagymát préselek a tejszínbe. Már alig várom, hogy kész legyen.:)

palice

Sziasztok! Szerintetek ha teszek bele krumplit is felkarikazva elrontom ? :) Koszi szepen a velemenyeket elore is! Udv.Alice.

Törölt felhasználó

Szerintem nem illik bele a krumpli, nem úgy sül meg a hús, és a sajt sem, teljesen más íze lenne t?le. Üdv. HejoTitty

Kriszti7

Köszi a receptet, nagyon finom lett! (Nálunk fels?comb filékb?l készült, részben parmezán sajttal)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek