Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell céklabundában

Csirkemell céklabundában
Csirkemell céklabundában
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lédús, gyönyörű céklák nőnek a kertünkben. Szeretjük a céklát minden formában elfogyasztani. Mivel nagyon egészséges, és sok is terem belőle, ezt a különleges, de ízletes csirkemellet készítettem ebédre.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellekről leitatjuk a nedvességet, és kicsit besózva félretesszük, amíg elkészítjük a céklás bundát.
  2. A céklát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a sóval, borssal, tejföllel és a zúzott fokhagymával.
  3. Egy méretes tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük az olajat. A csirkemellek aljára s tetejére bőven kenünk a céklás masszából, majd az olajos tepsibe rakjuk. A tepsit alufóliával betakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 15 perc elteltével levesszük a fóliát, és úgy sütjük tovább.
  4. Amikor elkészült, langyosra hűtjük. Párolt rizzsel kínáljuk, amit mindenki ízlésének megfelelően meglocsolhat a céklás szafttal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 917
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
379 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

céklás csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

257
csirkemell filé 50 dkg
cékla 2 közepes db
tejföl 4 ek
fokhagyma 4 gerezd
fekete bors 4 csipet
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint