r
Nosalty Logó

Sült fagylalt marcipánnal és málnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült fagylalt marcipánnal és málnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vanília fagyihoz (1 csészényi mennyiség)

A piskótalaphoz

A habokhoz

A marcipánhoz

Összesen 720 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vanília fagyihoz (1 csészényi mennyiség)

A piskótalaphoz

A habokhoz

A marcipánhoz

Összesen 1444 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vanília fagyihoz (1 csészényi mennyiség)

A piskótalaphoz

A habokhoz

A marcipánhoz

Összesen 287 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 720 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 1444 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

A vanília fagyihoz (1 csészényi mennyiség)

A piskótalaphoz

A habokhoz

A marcipánhoz

Elkészítés

A vanília fagyihoz (1 csészényi mennyiség)

  1. A vanília fagyihoz atojást, cukrokat, a sót és a vanília eszenciát kikeverjük (szinte fehér színű legyen), majd hozzáadjuk a tejet, és jól elkeverjük benne.
  2. Beletöltjük a csészébe (6 cm átmérőjű, 5 cm magas, 75 ml űrtartalmú kávéscsésze), s csészénként hozzáadunk 3 szem málnát (lehet fagyott is, úgyis az egész meg fog fagyni), 2 szem málnát pépesre keverünk, s azt is hozzáadjuk.
  3. Az egészet egy éjszakára hűtőbe tesszük.Másnap a csészékre meleg vizet engedünk, kivesszük belőle a fagyikat, kistányérra tesszük, s addig, amíg nincs rá szükség, így fagyasztjuk tovább.
  4. A piskóta atojást szétválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukrokkal, a sóval, vízzel, citromhéjjal. Ha ez kész, hozzáadjuk a lisztet, és azt is jól elkeverjük benne. Majd széles mozdulatokkal a habot is elkeverjük benne.
  5. Majd egy sütőlappal bélelt tűzálló tálba öntjük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Az a lényeg, hogy kb. 1 cm vastag piskótánk legyen.
  6. A habokhoz atojás sárgáját 2 tálba osztjuk. Mindkettőhöz hozzáadjuk a cukrot. Az egyikbe tesszük a citromlevet, a másikba pedig a málnaszemeket, s mindkettőt kemény habbá verjük. Amíg nem dolgozunk vele, betesszük a hűtőbe, hogy kemény maradjon.
  7. Amíg a piskóta sül, addig a marcipánt 0,5 cm vastagra nyújtjuk, mert így könnyen formálható. Ha a piskóta kihűlt, egy 8 cm-es pogácsaszaggatóval 2 kört vágunk ki belőle. Mindkettő tetejére a marcipánból kivágunk 1-1 db 6 cm átmérőjű kört egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval.
  8. Majd a marcipánt újra összegyúrjuk és kinyújtjuk, s ekkor kivágunk belőle 2 kört a 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval.
  9. Kivesszük a hűtőből a fagyikat, és egyenként ráhelyezzük a 6 cm átmérőjű marcipán körökre. Majd a tetejükre rakjuk a 8 cm átmérőjű marcipán köröket, s óvatosan lehúzzuk őket úgy, hogy összeérjenek a fagyi alatti marcipán körrel.
  10. Ekkor a sütőt elkezdjük melegíteni 225 fokra.
  11. Kivesszük a hűtőből a kétfajta habot, s habnyomóba, vagy ha az nincs, akkor egy nylon zacskónak kivágjuk az egyik csücskét, s a nylon zacskóba téve elkezdjük a kis tornyunkat bedolgozni habbal úgy, hogy az egészet elfedje, még a piskótát is. Ezt úgy csináljuk, hogy lentről felfelé haladva, kör alakban nyomjuk a habot a toronyra. Körbe-körbe. Alulra tegyük a málnásat, felülre a citromos habot.
  12. Amikor kész, 5 percre betesszük a 225 fokos sütőbe, addig, amíg a fehér hab elkezd barnulni.
  13. Ezután kivesszük, és még melegen fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23X17
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4290
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Receptkategóriák

Sokfajta finom édességet ettem már, de ez benne van elsők között. Onnan jött az ötlet, hogy a napokban vanília fagyit ettem meleg málnaöntettel. Gondoltam, miért is ne? Legyen hideg és meleg együtt...csak egy kicsit másképp.

Hozzászólások

P.

Fantasztikus!

Törölt felhasználó

Köszönöm!

Törölt felhasználó

225 fokon, már nem nagyon nevezném fagyinak. Esetleg valami sült krémnek...

Törölt felhasználó

Hidd el, ha pár percet hagyod csak bent, a fagyi tökéletesen kemény és hideg marad, s csak a hab külseje kap egy kis színt. Készítsd el, s meg fogod látni!

Hozzávalók

A vanília fagyihoz (1 csészényi mennyiség)

A piskótalaphoz

A habokhoz

A marcipánhoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?