r
Nosalty Logó

Sült fagylalt marcipánnal és málnával

NS
Sült fagylalt marcipánnal és málnával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A vanília fagyihoz (1 csészényi mennyiség)

A piskótalaphoz

A habokhoz

A marcipánhoz

720
Kalória
15.5g
Fehérje
96.4g
Szénhidrát
28.2g
Zsír
45.5g
Víz
243.5g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
85.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vanília fagyihoz (1 csészényi mennyiség)

A piskótalaphoz

A habokhoz

A marcipánhoz

Összesen 720 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vanília fagyihoz (1 csészényi mennyiség)

A piskótalaphoz

A habokhoz

A marcipánhoz

Összesen 1444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vanília fagyihoz (1 csészényi mennyiség)

A piskótalaphoz

A habokhoz

A marcipánhoz

Összesen 287 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 720 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    192.8 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 1444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

A vanília fagyihoz (1 csészényi mennyiség)

  1. A vanília fagyihoz atojást, cukrokat, a sót és a vanília eszenciát kikeverjük (szinte fehér színű legyen), majd hozzáadjuk a tejet, és jól elkeverjük benne.
  2. Beletöltjük a csészébe (6 cm átmérőjű, 5 cm magas, 75 ml űrtartalmú kávéscsésze), s csészénként hozzáadunk 3 szem málnát (lehet fagyott is, úgyis az egész meg fog fagyni), 2 szem málnát pépesre keverünk, s azt is hozzáadjuk.
  3. Az egészet egy éjszakára hűtőbe tesszük.Másnap a csészékre meleg vizet engedünk, kivesszük belőle a fagyikat, kistányérra tesszük, s addig, amíg nincs rá szükség, így fagyasztjuk tovább.
  4. A piskóta atojást szétválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukrokkal, a sóval, vízzel, citromhéjjal. Ha ez kész, hozzáadjuk a lisztet, és azt is jól elkeverjük benne. Majd széles mozdulatokkal a habot is elkeverjük benne.
  5. Majd egy sütőlappal bélelt tűzálló tálba öntjük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Az a lényeg, hogy kb. 1 cm vastag piskótánk legyen.
  6. A habokhoz atojás sárgáját 2 tálba osztjuk. Mindkettőhöz hozzáadjuk a cukrot. Az egyikbe tesszük a citromlevet, a másikba pedig a málnaszemeket, s mindkettőt kemény habbá verjük. Amíg nem dolgozunk vele, betesszük a hűtőbe, hogy kemény maradjon.
  7. Amíg a piskóta sül, addig a marcipánt 0,5 cm vastagra nyújtjuk, mert így könnyen formálható. Ha a piskóta kihűlt, egy 8 cm-es pogácsaszaggatóval 2 kört vágunk ki belőle. Mindkettő tetejére a marcipánból kivágunk 1-1 db 6 cm átmérőjű kört egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval.
  8. Majd a marcipánt újra összegyúrjuk és kinyújtjuk, s ekkor kivágunk belőle 2 kört a 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval.
  9. Kivesszük a hűtőből a fagyikat, és egyenként ráhelyezzük a 6 cm átmérőjű marcipán körökre. Majd a tetejükre rakjuk a 8 cm átmérőjű marcipán köröket, s óvatosan lehúzzuk őket úgy, hogy összeérjenek a fagyi alatti marcipán körrel.
  10. Ekkor a sütőt elkezdjük melegíteni 225 fokra.
  11. Kivesszük a hűtőből a kétfajta habot, s habnyomóba, vagy ha az nincs, akkor egy nylon zacskónak kivágjuk az egyik csücskét, s a nylon zacskóba téve elkezdjük a kis tornyunkat bedolgozni habbal úgy, hogy az egészet elfedje, még a piskótát is. Ezt úgy csináljuk, hogy lentről felfelé haladva, kör alakban nyomjuk a habot a toronyra. Körbe-körbe. Alulra tegyük a málnásat, felülre a citromos habot.
  12. Amikor kész, 5 percre betesszük a 225 fokos sütőbe, addig, amíg a fehér hab elkezd barnulni.
  13. Ezután kivesszük, és még melegen fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23X17

Sokfajta finom édességet ettem már, de ez benne van elsők között. Onnan jött az ötlet, hogy a napokban vanília fagyit ettem meleg málnaöntettel. Gondoltam, miért is ne? Legyen hideg és meleg együtt...csak egy kicsit másképp.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek