r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb petrezselymes burgonyával és káposztasalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
toroltfelhasznalo-412734
Sült csirkecomb petrezselymes burgonyával és káposztasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a sült csirkecombhoz:

Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:

Hozzávalók a káposztasalátához:

Összesen 531 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a sült csirkecombhoz:

Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:

Hozzávalók a káposztasalátához:

Összesen 4243 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a sült csirkecombhoz:

Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:

Hozzávalók a káposztasalátához:

Összesen 76 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1754.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 531 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.9 g

Zsír

  • Összesen
    249.6 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14035.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    628 mg
  • Foszfor
    2616 mg
  • Nátrium
    9733 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    3062.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1225 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    723 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1703 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    962 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    2948 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3910 micro
Összesen 4243 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a sült csirkecombhoz:

Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:

Hozzávalók a káposztasalátához:

Elkészítés

Hozzávalók a sült csirkecombhoz:

  1. A csirkecombokat megmossuk, és konyhakész állapotba hozzuk.
  2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha valaki szeretné, egyéb fűszert is használhat.
  3. Sütőzacskóba tesszük a csirkecombokat, és a sütőzacskót hústűvel megszurkáljuk, hogy a levegő sütés közben ki tudjon jönni.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át, alsó-felső sütéssel puhára sütjük.
  5. Amikor már megpuhult, akkor a sütőzacskó tetejét levágjuk, és 20 percen keresztül légkeveréses fokozaton ropogósra sütjük.

Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük.
  2. Még melegen meghámozzuk.
  3. Kockákra vágjuk.
  4. 1 csokor petrezselymet megmosunk és apróra vágunk.
  5. Rászórjuk a krumplira a petrezselymet, és hozzáadunk 10 dkg vajat.
  6. Tűzön felmelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Ne kevergessük túl sokáig, mert a krumpli összetörik!

Hozzávalók a káposztasalátához:

  1. A káposztát megtisztítjuk (leszedjük a felső leveleit).
  2. Ledaráljuk a káposztát.
  3. 1,5 evőkanál sót szórunk a káposztára, összekeverjük, majd állni hagyjuk 20 percig.
  4. Kicsavarjuk a káposzta levét (a levét elöntjük).
  5. 3 dl vízben kevergetés mellett feloldunk 0,5 evőkanál sót, 3 evőkanál cukrot és 2 evőkanál ecetet.
  6. Ezt a folyadékot ráöntjük a káposztára, és összekeverjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7390
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

Vasárnapra mindig valami tartalmasabb fogást szoktunk készíteni, amire ez a recept pont megfelel. Mindenkinek ajánlom az elkészítését!

Hozzászólások

toroltfelhasznalo-412734

Köszönöm!

Hozzávalók

Hozzávalók a sült csirkecombhoz:

Hozzávalók a petrezselymes burgonyához:

Hozzávalók a káposztasalátához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?