Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkecomb parmezánnal

Sült csirkecomb parmezánnal
Sült csirkecomb parmezánnal
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégi családi összejövetelekre, ünnepekre vagy csak kicsit különlegesebb alkalmakra egy egyszerű sült hús helyett ez a verzió sokkal ütősebb. Plusz még egy kis bor mellé... Tökéletes!:)

hozzávalók / 4 adag

A pácolt sülthöz

A sült tetejéhez

ajánlat

Száraz, jó minőségű fehérborral ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a pácot a combokhoz. Az olajat beleöntjük egy tálba. Minden fűszerből fél kk-lal hozzáadunk, kivéve a koriandert ebből csak egy késhegynyit. A fokhagymát belenyomjuk, és jó alaposan összekeverjük. Hagyjuk állni 10 percet. Addig tisztítsuk meg a combokat.
  2. Beleforgatjuk a pácunkba a combokat, és jó alaposan beledörzsöljük a fűszereket, hogy mindenhol olyan legyen. Egy kicsit még sózzuk meg mindkét oldalát.
  3. Előveszünk egy tepsit, egy kis vizet teszünk az aljára, és rátesszük a husikat. Nem fedjük le semmivel.
  4. Előmelegített sütőben kis lángon pirulásig /kb. 1-1,5 óra, sajnos a hőfokot nem tudom megmondani, mert csak rovátkák jelzik a "fokokat"/ sütjük.
  5. Megszurkáljuk, ha akadás nélkül át tudjuk szúrni a villát, akkor átsültek a combok. Kivesszük a tepsit, és a felolvasztott vajjal megkenjük a húsok tetejét, és rászórjuk a parmezánt (ne sajnáljuk). Ha megvagyunk minddel, még 20 percre visszatesszük, és sárgás-barnára sütjük rajta a sajtot.
  6. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 494
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Amy Moonrose

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült hús, pácolt hús, parmezános csirkecomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

437
csirkecomb 4 db
0.5 kk
bors 0.5 kk
fokhagyma 1 gerezd
cukor 2 késhegynyi
majoranna 0.5 kk
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
kakukkfű 0.5 kk
gyömbérpor 0.5 kk
koriander 1 késhegynyi
fűszerpaprika 0.5 kk
mustár 0.5 kk
napraforgó olaj 0.5 dl
vaj 0.5 ek
parmezán sajt 5 dkg