Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirke rozmaringos édesburgonyával

Sült csirke rozmaringos édesburgonyával
Sült csirke rozmaringos édesburgonyával
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy egészséges, könnyű ebéd, aminek a receptje pontosan 40 perccel ezelőtt pattant ki a fejemből, és annyira passzolnak az ízek, hogy muszáj megmutatnom másoknak is :) A szaftos, sült paradicsom és a roppanós spárga remekül kiegészíti az édeskés batátát, azaz édesburgonyát. Próbáljátok ki! :) 

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a csirkemellet 6 %-os sóoldatban megfürdetjük. (Legjobb, ha egész éjszaka ázik.) Előkészítjük az alapanyagokat, meghámozzuk az édesburgonyát és a hagymát. Megtisztítjuk a spárgát, félbevágjuk a paradicsomokat. Egy lábasban közben vizet forralunk a spárga blansírozásához.
  2. Meghámozzuk az édesburgonyát és a vöröshagymát, majd ujjnyi karikákra vágjuk őket. Egy zacskóban egy kevés fokhagymás olívaolajat öntünk, beletesszük a friss, aprított rozmarignot, beledobáljuk a batátakarikákat, és alaposan összerázzuk. Egy kisméretű, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk az édesburgonyát és a hagymát, majd letakarjuk fóliával, és 190 fokon, 25 percig sütjük. A 25 perc elteltével levesszük a fóliát, ha megpuhult, 200 fokon pirítjuk további 5 percig. Ha még kemény, visszatesszük a fóliát. A sütési idő az édesburgonya fajtája és vastagsága miatt eltérhet, akkor készült el, ha belül krémesen puha, kívül pedig kérges.
  3. Amíg az édesburgonya fő, kivesszük a sóoldatból a csirkét, bedörzsöljük majorannával, esetleg egy kevés sót is adhatunk még hozzá, ha szükséges. Kevés repce- vagy napraforgóolajon, közepesen erős lángon megpirítjuk a csirkemell mindkét oldalát, majd egy pohárba öntjük alóla a megmaradt olajat, felöntjük vízzel vagy alaplével, és hagyjuk párolódni. Ha elfőtt a víz, visszaöntjük az olajat, és újra megpirítjuk mindkét oldalát. (Így lesz a csirkemell szaftos és omlós.)
  4. A spárgát felszeleteljük (én kettő-három részre szeletelem általában, de rövidebb-hosszabb is lehet természetesen), majd szódabikarbónás vízben 2 percig blansírozzuk. Alaposan megszárítjuk papírtörlővel, majd sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk, megszórjuk durva szemű sóval, és 200 fokon, légkeverésen roppanósra sütjük. (A sütési idő itt is eltérhet a spárga vastagságától függően. Az is számít,hogy fiatal vagy öreg példányt sikerült-e szereznünk.)
  5. Egy kisebb serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megforgatjuk rajta a paradicsomokat. Ezt nem sózzuk!
  6. Ha minden elkészült, nincs más dolgunk, mint egy tányérra halmozni mindent, és forrón elfogyasztani :) Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 534
elküldve: 0
receptkönyvben: 114
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

zeana

Mióta szakács: 2015.10.25.
39 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
adag: 1 főre
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sült csirke rozmaringos édesburgonyával, spárgával és sült paradicsommal, zöldséges csirkemell

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

514
csirkemell filé 0.25 db
zöldspárga 5 közepes db
koktélparadicsom 5 db
vöröshagyma 1 közepes fej
rozmaring 1 szál
édesburgonya 1 db
majoranna 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
repceolaj 1 ek