r
Nosalty Logó

Sült csirke rozmaringos édesburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Guxj
Sült csirke rozmaringos édesburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    12510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 518 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    12510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 518 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    274 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is a csirkemellet 6 %-os sóoldatban megfürdetjük. (Legjobb, ha egész éjszaka ázik.) Előkészítjük az alapanyagokat, meghámozzuk az édesburgonyát és a hagymát. Megtisztítjuk a spárgát, félbevágjuk a paradicsomokat. Egy lábasban közben vizet forralunk a spárga blansírozásához.
  2. Meghámozzuk az édesburgonyát és a vöröshagymát, majd ujjnyi karikákra vágjuk őket. Egy zacskóban egy kevés fokhagymás olívaolajat öntünk, beletesszük a friss, aprított rozmarignot, beledobáljuk a batátakarikákat, és alaposan összerázzuk. Egy kisméretű, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk az édesburgonyát és a hagymát, majd letakarjuk fóliával, és 190 fokon, 25 percig sütjük. A 25 perc elteltével levesszük a fóliát, ha megpuhult, 200 fokon pirítjuk további 5 percig. Ha még kemény, visszatesszük a fóliát. A sütési idő az édesburgonya fajtája és vastagsága miatt eltérhet, akkor készült el, ha belül krémesen puha, kívül pedig kérges.
  3. Amíg az édesburgonya fő, kivesszük a sóoldatból a csirkét, bedörzsöljük majorannával, esetleg egy kevés sót is adhatunk még hozzá, ha szükséges. Kevés repce- vagy napraforgóolajon, közepesen erős lángon megpirítjuk a csirkemell mindkét oldalát, majd egy pohárba öntjük alóla a megmaradt olajat, felöntjük vízzel vagy alaplével, és hagyjuk párolódni. Ha elfőtt a víz, visszaöntjük az olajat, és újra megpirítjuk mindkét oldalát. (Így lesz a csirkemell szaftos és omlós.)
  4. A spárgát felszeleteljük (én kettő-három részre szeletelem általában, de rövidebb-hosszabb is lehet természetesen), majd szódabikarbónás vízben 2 percig blansírozzuk. Alaposan megszárítjuk papírtörlővel, majd sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk, megszórjuk durva szemű sóval, és 200 fokon, légkeverésen roppanósra sütjük. (A sütési idő itt is eltérhet a spárga vastagságától függően. Az is számít,hogy fiatal vagy öreg példányt sikerült-e szereznünk.)
  5. Egy kisebb serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megforgatjuk rajta a paradicsomokat. Ezt nem sózzuk!
  6. Ha minden elkészült, nincs más dolgunk, mint egy tányérra halmozni mindent, és forrón elfogyasztani :) Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11161
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy egészséges, könnyű ebéd, aminek a receptje pontosan 40 perccel ezelőtt pattant ki a fejemből, és annyira passzolnak az ízek, hogy muszáj megmutatnom másoknak is :) A szaftos, sült paradicsom és a roppanós spárga remekül kiegészíti az édeskés batátát, azaz édesburgonyát. Próbáljátok ki! :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!