Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült malacfej

Sült malacfej
Sült malacfej
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszterre malacfület szerettem volna, de csak egy fél fejet kaptunk a hentesnél. Így viszont sokkal finomabb lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A főzőlevet érdemes felhasználni köret, pl rizs készítésére.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésorrot és fület (bármilyen fejrészt) feltesszük főni a hagymával, babérlevéllel borssal és sóval. (Én kuktában csináltam, hogy hamarabb kész legyen.) Nem kell teljesen átfőzni, de a csontról azért le tudjuk szedni.
  2. Ha megfőtt, levagdossuk a csontról, és felcsíkozzuk az orrot és a fület.
  3. Mustárral megkenjük, majd zsemlemorzsába megforgatjuk a darabokat. Tepsire tesszük, és megsütjük kb. 1 óra alatt. Félidőben megforgatjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 30×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 213
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nellix

Mióta szakács: 2011.04.21.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

szilveszteri malacsült, mustáros-zsemlemorzsás sertésfül és sertésorr, sütőben sült sertésfül és orr csíkok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

390
sertésorr 0.5 kg
sertésfül 0.5 kg
fehér hagyma 1 közepes db
bors 8 szem
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
mustár 3 ek
zsemlemorzsa 10 ek