Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült scamorza fűszeres panírban

Sült scamorza fűszeres panírban
Sült scamorza fűszeres panírban
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még sosem kóstoltam a scamorzát, és addig szemezgettem vele a boltban, amíg haza nem hoztam egy csomaggal. Na de mit kezdjek vele? Persze, hogy rántott sajtként végezte, csak egy kicsit másként. Frissen sütve az igazi, amikor még a panír roppan, de a sajttölti nyúlik. Nyamm.

Kenyérmorzsa készítése:

  1. A szikkadt kenyeret -óvatosan ! - vágjuk jó vastag szeletekre.
  2. Terítsünk le egy tiszta asztalkendőt. A kenyérbélből kézzel tépjünk nagyobb darabokat, és két nyitott tenyerünk között dörzsölgetve-sodrikálva teljesen morzsázzuk el.
  3. A terítőn hagyjuk száradni, közben forgassuk néha át, és közben próbáljuk a nagyobb morzsákat még kisebbekre morzsolni az ujjainkkal. Ha egyenletesebb morzsát szeretnénk, nagylyukú tésztaszűrőn engedjük át.
  4. A morzsa szinte azonnal, kis szikkadás után már használható, de megszárítva, vászonzacskóba kötve, hetekig eláll.
  5. A száraz kenyeret le is darálhatjuk, ha van darálónk - nekem még nincs.

Természetesen az sem tragédia, ha nincs kedvünk, időnk kenyérmorzsát készíteni, a nagyobb szemű zsemlemorzsa is megteszi!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss zöldségsaláta, sós pékáru, vagy amihez fantáziánk szerint párosítani tudjuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot hasábokra vágjuk, és egy zacskóba téve fél órára betesszük a fagyasztóba, hogy sütés közben ne folyjon ki a bundából.
  2. Időközben előmelegítjük a sütőt, majd előkészülünk a panírozáshoz: egy mélyebb tányérban pici sóval villával felverjük a tojást, egy másikba öntjük a lisztet, egy harmadikban pedig összekeverjük a zsemlemorzsát, a kenyérmorzsát és a fűszereket.
  3. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan megspricceljük olajjal.
  4. Kivesszük a sajtót a fagyóból, megforgatjuk a lisztben, a tojásban, végül a fűszeres morzsában.
  5. A tepsibe sorakoztatjuk őket - szellősen -, majd 4-5 percre betoljuk a csőbe.
  6. Megfordítjuk a hasábokat és a másik oldalukat és 4-5 percig pirítjuk, jó ropogósra. Figyeljünk, hogy a sajt ne olvadjon meg annyira, hogy kifolyjon a bundából!
  7. Ha kisült már ide véle, hadd egyem meg melegébe!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 480
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres panírban sült sajt, scamorza fűszeres panírban sütve, scamorza sajt fűszeres bundában sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

GtheW
GtheW Tue, 2012-05-22 10:10

Kicsivik, olyan különleges ételekkel lepsz meg, hogy el sem hiszem! Öröm nézni (és enni) ezeket!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2012-05-15 15:15

Kedves Fahéj!
A panírozásból megmaradt tojást sütöttem meg és tekertem föl, és tettem a sajtrudak mellé díszítésként a tányérra. persze meg is ettem a fotózás után!!
Szerettem volna belinkelni a kenyérmorzsás útmutatód, de nem sikerült. Ezért kénytelen voltam bepötyögni itt-ott meghúzva. 8) A kenyérmorzsát eredetileg egy töltött padlizsán recepthez kerestem (ami hamarosan megjelenik), és csak a maradékot használtam fel a sajtok "bundázásához".
Azóta jobb képeket készítek, amióta felfedeztem és kitapasztaltam a makró funkciót a gépen! Olyan analfabéta vagyok ilyen téren...
Üdv:Viki

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-05-15 11:55

Kedves Kicsivik!
Nagyon guszta a fotód! És mi az sárga a kép alján? Vagyis milyen körettel készítetted? Látom, a kenyérmorzsa készítési módom Neked is bevált.:))
Üdv: Fahéj

312
scamorza 25 dkg
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
zsemlemorzsa 5 ek
kenyér 5 dkg
petrezselyem 1 ek
olasz fűszerkeverék 1 ek
napraforgó olaj 3 csepp