r
Nosalty Logó

Sült amur kapormártással barna rizzsel

VADATSHALAT
Sült amur kapormártással barna rizzsel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

950
Kalória
49.5g
Fehérje
86.7g
Szénhidrát
42.7g
Zsír
239.4g
Víz
200g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 950 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3800 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3864.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1134 mg
  • Nátrium
    2154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    239.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1928 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 950 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198 g

Zsír

  • Összesen
    170.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15459.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1423 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    4538 mg
  • Nátrium
    8615 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    346.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    957.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    7710 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    863 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 3800 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. A halat sózzuk, borssal meghintjük, a fokhagymagerezdeket lereszeljük, a tejjel összekeverjük, adunk még hozzá egy kevés friss citrom levét. Pár órára a hűtőben állni hagyjuk.
  2. Elkészítjük a kapormártást, apróra vágjuk a friss kaprot, a zöldhagymát, kevés olajon, teavajon megdinszteljük. Felöntjük főzőtejszínnel, ízlés szerint sózzuk, színes borsot és egy kevés cukrot teszünk bele. A végén, ha szükséges, kukoricakeményítővel sűrítjük.
  3. A halat letörölgetjük. majd paprikás lisztben megforgatva, kevés olajban a SÜTŐBEN pirosra sütjük.
  4. Köretként a barna rizst megfőzzük.
  5. Tálalhatjuk az ételünket. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A családban a HAL és a VAD a sláger, ezért tettem fel ezt a receptet. Sütve jobban szeretjük az amurt. Szerintem így fokhagymás fűszeres tejben ízletesebb mint a ponty, főleg friss kapormártással.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek