Sült amur kapormártással barna rizzsel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
VADATSHALAT
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
150g tej84 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g kapor2 kcal
-
46g zöldhagyma9 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
25g teavaj179 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g só0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
14 kcal
-
75g barnarizs275 kcal
-
300g amur248 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
0 kcal
Összesen
950
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
600g tej336 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
18g kapor8 kcal
-
184g zöldhagyma35 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
100g teavaj717 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20g só0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
57 kcal
-
300g barnarizs1101 kcal
-
1200g amur991 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0 kcal
Összesen
3800
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
21.9g tej12 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.7g kapor0 kcal
-
6.7g zöldhagyma1 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
3.6g teavaj26 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
7.3g főzőtejszín10 kcal
-
0.5g kukoricakeményítő2 kcal
-
10.9g barnarizs40 kcal
-
43.7g amur36 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
0 kcal
Összesen
138
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.5 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3864.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 356 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 1134 mg
-
Nátrium 2154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 239.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1928 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
950
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 198 g
Zsír
-
Összesen 170.6 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15459.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 1423 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 649 mg
-
Foszfor 4538 mg
-
Nátrium 8615 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 957.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1073 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 7710 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 645 mg
-
Retinol - A vitamin: 931 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 863 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1273 micro
Összesen
3800
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 281 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
-
6 dl tej
-
4 gerezd fokhagyma
-
6 ek kapor
-
2 közepes db zöldhagyma
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
10 dkg teavaj
-
3 csipet fehér bors
-
5 kávéskanál só
-
200 ml főzőtejszín
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
-
30 dkg barnarizs
-
120 dkg amur
-
5 ek finomliszt
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A halat sózzuk, borssal meghintjük, a fokhagymagerezdeket lereszeljük, a tejjel összekeverjük, adunk még hozzá egy kevés friss citrom levét. Pár órára a hűtőben állni hagyjuk.
- Elkészítjük a kapormártást, apróra vágjuk a friss kaprot, a zöldhagymát, kevés olajon, teavajon megdinszteljük. Felöntjük főzőtejszínnel, ízlés szerint sózzuk, színes borsot és egy kevés cukrot teszünk bele. A végén, ha szükséges, kukoricakeményítővel sűrítjük.
- A halat letörölgetjük. majd paprikás lisztben megforgatva, kevés olajban a SÜTŐBEN pirosra sütjük.
- Köretként a barna rizst megfőzzük.
- Tálalhatjuk az ételünket. Jó étvágyat kívánok hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3715
- Feltöltés dátuma: 2019. február 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
VADATSHALAT
4 recept
A családban a HAL és a VAD a sláger, ezért tettem fel ezt a receptet. Sütve jobban szeretjük az amurt. Szerintem így fokhagymás fűszeres tejben ízletesebb mint a ponty, főleg friss kapormártással.