r
Nosalty Logó

Fűszervajas sült orada

NS
Fűszervajas sült orada
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A halhoz

A fűszervajhoz

462
Kalória
18.7g
Fehérje
2.1g
Szénhidrát
43.2g
Zsír
90.9g
Víz
98.8g
Koleszterin
504.9mg
Élelmi rost
335.1mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A halhoz

A fűszervajhoz

Összesen 462 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A halhoz

A fűszervajhoz

Összesen 1852 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A halhoz

A fűszervajhoz

Összesen 214 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 462 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    363.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    432 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 1852 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

A halhoz

  1. A tisztított halat megmossuk. (A piacon kérésünkre megpucolták, és kibelezték. Aki irtózik a fejétől, levághatja, mi sütés után tettük ezt meg.)
  2. A hal külsejét jócskán megszórjuk a grill halas fűszersóval.
  3. A fűszervajhozzávalóit összekeverjük, és a hal belső bendőjét megkenjük vele.
  4. Ezután a hal hasába egy szál rozmaringot rejtünk, és a külsejére citromot csepegtetünk.
  5. Olívaolajon addig sütjük őket, amíg a húsuk ki nem fehéredik, illetve a bőrük meg nem pirul. Érdemes forgatni őket, hogy a bőrük ne tapadjon teljesen a serpenyő falához.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Az orada (jelentése: aranyozott) egy olyan tengeri hal, mely külső jellemzői miatt kapta nevét, miszerint kopoltyúfedőjén hosszúkás aranyszínű sáv vonul végig, homlokán aranysárga szalagot visel, oldalain pedig aranyfényű sávok futnak. Tavalyi horvátországi nyaralásunk alkalmával a helyi halpiacon győztek meg minket, hogy ezt a fajtát kóstoljuk meg. Örülünk, hogy engedtünk a nyomásnak...:) Húsa igen ízletes! Magyarországon láttam már a budapesti Lehel piacon, illetve a METRO-ban is.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...