Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszervajas sült orada

Fűszervajas sült orada
Fűszervajas sült orada
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az orada (jelentése: aranyozott) egy olyan tengeri hal, mely külső jellemzői miatt kapta nevét, miszerint kopoltyúfedőjén hosszúkás aranyszínű sáv vonul végig, homlokán aranysárga szalagot visel, oldalain pedig aranyfényű sávok futnak.
Tavalyi horvátországi nyaralásunk alkalmával a helyi halpiacon győztek meg minket, hogy ezt a fajtát kóstoljuk meg. Örülünk, hogy engedtünk a nyomásnak...:) Húsa igen ízletes!
Magyarországon láttam már a budapesti Lehel piacon, illetve a METRO-ban is.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A fűszervajhoz

ajánlat

Köret: bazsalikomos paradicsom-olívabogyó saláta.
Ital: száraz fehérbor, pl. Chardonnay.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított halat megmossuk. (A piacon kérésünkre megpucolták, és kibelezték. Aki irtózik a fejétől, levághatja, mi sütés után tettük ezt meg.)
  2. A hal külsejét jócskán megszórjuk a grill halas fűszersóval.
  3. A fűszervaj hozzávalóit összekeverjük, és a hal belső bendőjét megkenjük vele.
  4. Ezután a hal hasába egy szál rozmaringot rejtünk, és a külsejére citromot csepegtetünk.
  5. Olívaolajon addig sütjük őket, amíg  a húsuk ki nem fehéredik, illetve a bőrük meg nem pirul. Érdemes forgatni őket, hogy a bőrük ne tapadjon teljesen a serpenyő falához.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 188
elküldve: 4
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

SunDee

Mióta szakács: 2010.04.09.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: horvát
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

olívaolaj sült rozmaringos tengeri hal, fűszervajas, rozmaringos orada

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

462
hal 60 dkg
olívaolaj 1 dl
hal fűszerkeverék 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
rozmaring 1 szál
vaj 10 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
fokhagyma 3 gerezd